Noen beboere på asylinternatet gjorde opprør da de skulle låses inn på cellene ved 20-tiden lørdag.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et opprør på Trandum i kveld, sier jourhavende advokat Anne Karin Storhaug ved Politiets utlendingsenhet (PU), til ABC Nyheter.

Hun vil ikke opplyse hvor mange som deltok i opprøret eller hva som utløste dette.

– Ingen personer er skadd, men jeg kan bekrefte at det har vært betydelige materielle skader, sier politiadvokaten.

– Situasjonen skal nå være under kontroll, understreker Storhaug.

LES OGSÅ: Åpnet større internat

LUKKET

Trandum leir som en gang var en stor militærleir, ligger i nordenden av den østlige rullebanen på Gardermoen og er et lukket forvaringssenter for utlendinger. Der kan de bli holdt innesperret før transport ut av landet.

Leiren har 220 plasser og drives av Politiets utlendingsenhet,

Det er ikke første gang det har vært bråk på Trandum. For et par år siden gikk flere innsatte amok og knuste mye inventar i leiren.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.