Rehabilitering og utbygging av Nannestad ungdomsskole er godt i gang. En «ny» og større skole skal så ferdig til skolestart 2017.

I tillegg til en omfattende rehabilitering av eksisterende bygg skal det bygges på 1.500 kvadratmeter. Budsjettet er 162 millioner kroner. Dette inkluderer også et kulturtilbygg tilknyttet storsalen på Nannestad kommunehus.

I byggeperioden holder skolen til i midlertidige modulbygg. Ekerbygget, som også renoveres, skal tas i bruk av skolen i januar neste år. Da skal også svømmehallen åpnes igjen.

Avdelingen for Nuskos (Nannestad ungdomsskoles kurs og kompetansesenter) skal også flytte fra det tidligere alderspensjonatet til lokaler på ungdomsskolen. Skolen har 500 elever.

OMVISNING

Nylig fikk rådmann Paul Glomsaker, ordfører Hans Thue og varaordfører Karl Henrik Laache en omvisning og statusoppdatering av Kjartan Roland, medlem av fagkomiteen for byggeprosjektet og avdelingsleder for 10. trinn. Samtlige rom blir pusset opp helt fra grunnen.

- I totalrenoveringen av eksisterende bygg inngår blant annet utskifting av samtlige vinduer. Det skal også etterisoleres, sier Roland.

Han opplyser at byggeprosessen er i rute.

- Vi ser jo allerede nå at dette blir fint. Skolen vil inneholde de rette tingene. Det blir praktisk og bra, men også økt sikkerhet for elever og lærere, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Vil bygge ny framtidsrettet ungdomsskole, ikke pusse opp den gamle

- BLIR EN GOD SKOLE

Også rektor Trond Jarle Dahl ser fram til å kunne ta i bruk Nannestads «nye» ungdomsskole.

- Skolen blir jo betydelig større og bedre for elevene, og det blir også mye bedre arbeidsplasser for lærerne. Elevene ønsker seg fellesarealer, og det får de. Det skal også bygges et auditorium, og selvsagt ei god kantine. Elevene får også sittegrupper ute, men også et allsidig uteområde som innbyr til aktivitet. Dette blir en veldig god skole, sier Dahl.

- TRIVES I «BRAKKENE»

I byggeperioden holder ungdomsskolen til i modulbygg med 22 klasserom.

- Det er litt uvant, og kanskje litt trangt, men det fungerer greit. Vi tilpasser oss. Det mangler noe teknisk utstyr, for eksempel prosjektor og smartboard, men det vil komme på plass etter hvert. Vi trives godt, og klasserommene vi har nå er bedre enn dem vi hadde før, sier Sondre Langerud, leder for elevrådet ved Nannestad ungdomsskole.

Selv går han ut av skolen før den blir ferdig.

- Skolen blir veldig fin, og elevene som skal gå der kan se fram til å begynne på en flott skole neste høst, sier Langerud.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.