Lørdag ettermiddag kunne fellesprosjektet offisielt åpne den dobbeltsporete jernbanen. Det betyr uendelig mye for Eidsvoll kommune, mener ordfører John Erik Vika (Sp).
- Med en dobbeltsporet jernbane, vil pendlermulighetene bli bedre. Det er viktig for kommunen vår. På sikt håper vi dette er med på å få folk til å bosette seg i bygda, sier Vika.

FORBEDRE KNUTEPUNKTER

Videre forteller Vika at de etter hvert vil jobbe med å forbedre de ulike knutepunktene.
- Nå vil vi forbedre de ulike knutepunktene som stasjonene ved Eidsvoll og Eidsvoll Verk. I planene ligger det også til rette for en stasjon ved Langset. Det må vi jo ha, sier han.
- Eidsvold-Hamarbanen ble åpnet i 1880, og har vært lik fram til nå. Det er klart dette er en stor dag for oss, legger han til.
Ordføreren skryter også av lokalbefolkningen, som har levd med bråk og arbeid i flere år.
- Det skal være litt plagsomt å få det bra. De har vært veldig tålmodige, og vi håper at det har vært verdt bryderiet, når de ser de store fordelene som kommer ut av det.
LES OGSÅ: Ny jernbane langs Mjøsa koster nesten 300.000 kroner per meter

- GOD JERNBANEDAG

Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) var også til stede på åpningen, og han holdt også en tale. En stor dag for fylket, sier han.
- Dette er en veldig god jernbanedag for innbyggerne og næringslivet i hele regionen. Vi er alle stolte i dag, og jeg vil gratulere Jernbaneverket og alle som har gjort denne utbyggingen mulig, sier han i sin tale.
Videre forteller han hvor viktig det har vært å få bygget jernbane og veg samtidig.
- Det er viktig for å nå det overordnede målet i Akershus om å ta veksten med kollektiv, sykkel og gange, sier han.
- Vi har fått en framtidsrettet, miljøvennlig og rask togforbindelse mellom Hamar-regionen og Oslo, med hyppigere avganger. Dette er et viktig bidrag i arbeidet med å få mer gods fra veg til jernbane, avslutter Salvesen.

ERSTATTE VEGEN

For det med å få godstogene bort fra vegen, og inn på jernbanen, mener også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, er viktig. Han hadde æren av å klippe den berømte snora, og offisielt åpne det nye dobbeltsporet.
- Det å bygge god samferdsel og god infrastruktur er viktig. Og dette nye dobbeltsporet vil gi en bedre hverdag til togreisende. Med dobbeltspor vil det bli mindre forsinkelser, sier han.

TOGET STOPPET

Seremonien startet nede ved Molykkja hvor samferdselsministeren og jernbanedirektør Elisabeth Enger holdt hver sin tale. Så skulle snora klippes. I den anledning skulle et nordgående tog stoppe ved Molykkja. De som hadde møtt opp til seremonien vinket med flagg idet toget stoppet. Lokfører Bjørn Andreassen fikk en blomsterbukett av samferdselsministeren og tok turen videre.
LES OGSÅ: Må bygge mer dobbeltspor før det gir effekt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.