I sommer behandlet formannskapet i Eidsvoll som hastesak et tilbud om salg av kommunens del av Lundsjordet på Eidsvoll Verk.

Saken ble drøftet i lukket møte, og verken tilbyder eller tilbudspris var på forhånd kjent for offentligheten.

AVSLØRTE TILBYDER OG PRIS

Eidsvoll Ullensaker Blad klarte likevel i etterkant av møtet å finne ut hvem som ville kjøpe og hva som var tilbudsprisen, og offentliggjorde disse opplysningene.

Kommunen mener noen må ha lekket opplysningene til avisen, og dette ble kraftig kritisert av både ordfører John-Erik Vika og rådmann Knut Haugestad under tirsdagens formannskapsmøte, det første etter sommerferien.

Men ingen av dem nevnte navn under kritikken.

– SKUFFET

– Jeg blir skuffet når jeg i pressen kan lese referater fra et lukket møte, sa Vika.

– Det er ikke opp til medlemmene i formannskapet sjøl å ta avgjørelser i slike saker. Jeg ber om at vi respekterer lovlig fattede vedtak, og at det er ordføreren som fører ordet i saker som er lukket, sa Vika.

KAN FÅ FØLGER

Rådmann Knut Haugestad fulgte opp:

– Det er et stort ansvar som tilligger den enkelte. I ytterste konsekvens kan man i teorien bli fratatt retten til å være folkevalgt, påpekte han.

– Det kan bare skje i spesielt alvorlige tilfeller. Men det kan bli snakk om erstatningsansvar dersom man refererer fra et lukket møte, påpekte rådmannen og delte ut utskrift fra en sak på internett om taushetsplikt for folkevalgte.

Ingen representer kommenterte kritikken som kom fra både den politisk og den administrative ledelsen.

LEDER: Salgsprosessen må være åpen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.