Luftfartsmyndighetene har i lang tid sett på mulighetene for å utvide Oslo Lufthavn med en ny rullebane.

Tidligere har Tom Staahle blant annet foreslått å bygge tredje rullebane i Nannestad, noe som vekket kraftig motbør i nabokommunen.

Som ny ordfører i Ullensaker mener Staahle at OSL får klare seg med de to som allerede finnes. Dette skriver nrk.no.

EKSEMPLER I EUROPA

- Jeg registrerer at flyplasser rundt omkring i Europa, med et høyere passasjerantall klarer å håndtere den trafikken på to rullebaner, sier Staahle.

Den ferske ordføreren i Ullensaker mener vi i Norge har noe å lære av andre internasjonale flyplasser.

- Vi burde se hva de gjør i resten av Europa, som da klarer å håndtere en høyere trafikk med flere passasjerer, enn det vi gjør på OSL i dag, på to rullebaner, fortsetter Staahle til rikskringkastingens nettsider.

BETENKT

OSL går inn for at et område øst for flyplassen i Ullensaker holdes av til bygging av en ny rullebane.

Ordfører Staahle er svært betenkt på beboernes vegne.

- Konsekvensen er en økt støybelastning for mange innbyggere i kommunen, og ikke bare i Ullensaker, men også i nabokommunen Eidsvoll, sier Staahle.

LES OGSÅ: Slakter Luftfartstilsynet

LES OGSÅ: Avklaring for 3. rullebane ved Oslo Lufthavn i år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.