Stortinget har bestemt at det fra høsten 2018 innføres en ny lærernorm for lærertetthet for barne- og ungdomsskolene i alle kommuner.

Normen styrer hvor høy lærertettheten skal være på hovedtrinnene, men organiseringen av selve undervisningen er opp til skolen.

På 1.- 4. trinn kan det være flere enn 16 elever i timene noen ganger, og færre elever andre ganger.

I en interpellasjon på kommunestyret 18. september vil en representant fra Nannestad bygdeliste spørre ordfører Hans Thue om hva som var lærertettheten for gruppestørrelse 2 ved årets skolestart på skolene i Nannestad kommune. Fra skolestart i august 2018 skal gruppestørrelse 2 være 16 elever på 1.–4. trinn og 21 på 5.–7. trinn og 8.–10. trinn. Gruppestørrelse 2 er en indikator som viser antall elever per lærer i ordinær undervisning, hvor ressurser til spesialundervisning og undervisning i særskilt norsk ikke regnes med.

Thue må også gi svar på hvor stor andel ufaglærte lærere er det på skolene i Nannestad, og hva som gjøres for å rekruttere nok utdannende lærere i Nannestad skolene. Nannestad bygdeliste mener at det er viktig å følge opp lærernormen med å kun ansatte faglærte lærere.

LES OGSÅ: – Må ha 15 lærere til

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.