Det er 78 flere enn i fjor. Det er også 1629 søkere til læreplass i bedrift, som er en økning på 53 søkere.

Dette året har det vært en liten nedgang på 0,6 prosentpoeng i antall søkere til studieforberedende Vg1. Totalt søker 66,7 prosent av søkerne et slikt program. Nedgangen har vært i størst i antall søkere til medier og kommunikasjon. Prosentandelen gikk her ned fra 5,7 til 4,2 prosent.

De yrkesfaglige utdanningsprogrammene har hatt en tilsvarende økning, med flest til elektrofag og færrest til service og samferdsel. På Romerike har søkningen til studiespesialisering gått ned fra 40,8 prosent til 39,5. Totalt har 58,7 prosent av søkerne på Romerike et studieforberedende utdanningsprogram som første ønske, mot 60,4 i 2016. Her er det en liten økning i antall søkere til idrett og musikk, dans, drama. Samtidig ser vi også her en nedgang i antall søkere til Vg1 medier og kommunikasjon.

Skolene som har flest søkere i forhold til elevplasser på Vg1 er Jessheim, Ås, Lillestrøm, Strømmen, Sandvika og Nadderud. Til Vg1 studiespesialisering er det Valler, Nadderud, Ski, Nesodden, Bjertnes og Mailand som har hatt størst økning.

ELEVER FRA EIDSVOLL VGS: Til NM for ungdomsbedrifter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.