• LEDER: Nina Kristengård er senterleder for Amfi Eidsvoll.

I 2017 la kjeden Hansen og Dysvik ned mange av sine filialer rundt om i landet. Da overlevde utsalget på Råholt. Nå er det slutt for den forretningen, også.

Kombinasjon av flere ting

Det er Ida Bekkestuen som har en franchiseavtale med Hansen & Dysvik i Amfi Eidsvoll. Hun forteller at det er flere faktorer som har ført til at hun nå stenger butikkdørene.

– Ja, det er en kombinasjon av flere ting. Den ene er at det er tøft å drive butikk i dag. Det er veldig tidkrevende og man blir ikke rik av det. Nå når avgjørelsen om å stenge er tatt, er det også en lettelse. Vi har hatt mange trofaste kunder, og det er mange tilbakemeldinger på at de vil savne oss, forteller Bekkestuen.

Det er fire ansatte i deltidsstillinger, og de forsvinner ut sammen med butikken.

– I tillegg til dere, så er det to utstyrsforretninger til, Kid og Princess, i senteret. Er det for mange?

– Nei, det vil jeg ikke si. De tre forretningene har vært i senteret i flere år, svarer Bekkestuen.

For noen år siden var det ikke langt mellom hver Hansen & Dysvik-butikk. Nå er den nærmeste på Romerike på Lillestrøm.

FIRE BLITT BORTE

Med Hansen & Dysvik har tre butikker og en restaurant i Amfi Eidsvoll blitt lagt ned inneværende år.

Foruten Hansen & Dysvik, har Til bords, gullsmedforretningen Bjørklund og restauranten Råh lukket dørene.  

– I vår årlige kundeundersøkelse har folk stilt spørsmål om tre utstyrsforretninger kanskje er i meste laget. Nå fikk Hansen & Dysvik mye mindre plass enn tidligere etter at vi gjorde om for å gi plass til Vinmonopolet. Vi burde tenkt litt lenger akkurat da, sier Kristengård.

Det var ikke bare Hansen & Dysvik som fikk mindre plass. Også dyrebutikken skrumpet inn i areal.

– Dyrebutikken vil nå få en god del av Hansen & Dysviks gulvareal, sier senterlederen.

LES OGSÅ: Åpner kaffebar på Råholt

Fakta

AMFI Eidsvoll var tidligere Råholtsenteret.

Eies av Olav Thon Gruppen.

Det er et kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder. Senteret har også en egen helsedel med lege, tannlege, øyelege, kiropraktor, fotterapeut og tanntekniker.  

Senteret var ferdig utbygd og  åpnet våren 2014.

Senterleder er Nina Kristengård.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.