Mandag 19. februar flytter offisielt administrasjonen inn i de nye byggene til LHL-sykehuset på Jessheim. På onsdag fikk Frode Jahren det første nøkkelkortet av utbyggerne Gardermoen Campus utvikling, som består av Aspelin Ramm og Hemfosa samfunnsbygg.

– Jeg fikk det første nøkkelkortet, og det er jo litt stas, sier Frode Jahren fornøyd.

Jahren hadde tidligere på dagen fullført opplæringen for å kunne få nøkkelkortet.

– Alle som skal inn her må ha opplæring i sikkerhet, telefonsystemene og hvor de ulike tingene er i sykehuset, forklarer Jahren.

LES OGSÅ: LHLs nye grønne lunge

Full drift fra påske

5. mars flytter LHL-klinikkene Glittre fra Hakadal og inn i de nye byggene på Jessheim.

Hjerterehabiliteringen i Feiring flytter over 12. mars. Resten kommer i påsken 2018.

Da vil det splitter nye sykehuset på Jessheim, som går under det mer nasjonalt kjente navnet LHL-sykehuset Gardermoen, være åpnet for full drift.

Selv om det totalt er mindre areal enn de to sykehusene til sammen, sier ledelsen at de vuk lje kapasiteten med 50% til sammen.

Bare begynnelsen

Skal man tro utbyggerne er dette bare starten for området på Jessheim Nord. LHL-Sykehuset og Helsehuset kan få flere naboer, uten tilknytning for øvrig.

Gardermoen Campus Utvikling sier de har mulighet til å bygge ut 37000 kvadratmeter til, i tillegg til de 30000 som allerede er bygget.

Mer helserelatert virksomhet

Hva som skal bygges, og for hvem, er ennå usikkert, men dette jobbes det altså med.

– Forskning hadde vært stas, men det blir i hvert fall helserelatert virksomhet. Vi jobber sammen med LHL og kommunen og andre aktører for å legge til rette, men vi har ikke dårlig tid, sier Simon Ottersland fra Gardermoen campus utvikling.

LES OGSÅ: Landingsplass for helikopter

100 millioner i leie

LHL-sykehuset vil de neste 25 år fortsette å leie sykehuset av Gardermoen Campus Utvikling. Det er i realiteten Hemfosa Samfunnsbygg, som har kjøpt ut Aspelin Ramm for 328 millioner kroner. Leien vil ligge på den nette sum av 100 millioner kroner i året.

Fakta

  • LHL samlokaliserer hjerte- og lungemiljøene fra Feiringklinikken og Glittreklinikken.
  • De samlede investeringene i LHL-sykehuset utgjør 1,4 milliarder kroner.
  • Det interkommunale helsehuset ligger inntil, og vil kunne dele funksjoner som pasienthotell med møterom, bildediagnostikk med røntgen, ultralyd, CT og MR-tjenester, terapibasseng og treningsarealer, spisesteder og andre tjenestetilbud.Sykehuset blir et bygg med fire bygningskropper.
  • Sykehuset vil inneholde blant annet seks operasjonsstuer og fem angiolaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer og totalt 280 sengerom fordelt på hotell- og sykehusdelen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.