En gledelig utvikling er at Akershus har den største reduksjonen av varighet av sykefraværstilfellene, melder Nav i en pressemelding.

– Det er stor variasjon mellom fylkene i lengden på sykefraværene. I Akershus varer de i gjennomsnitt 33,9 dager, kun Oslo har kortere med 29 dager. I tillegg har varigheten gått mest ned i Akershus med 10 prosent. Det tilsvarer en gjennomsnittlig nedgang på 4,7 dager i hvert tilfelle, sier fylkesdirektør Inger Anne Speilberg

Hun er fornøyd med at varigheten er redusert med nesten en uke siden samme tid året før.

Høyest sykefravær har helse- og sosialtjenester med 8 prosent. Fraværet i den næringen har økt siden samme tid i fjor, men den største økningen er i elektrisitet-, vann og renovasjon med 10,9 prosent.

Muskel- og skjelettlidelser og sykdommer i luftveiene, herunder influensa, sto for størsteparten av fraværet, med 50 prosent av alt legemeldt sykefravær. Bruken av graderte sykmeldinger ligger på samme nivå som året før, med 21,8 prosent. Mye av dette fraværet er knyttet til svangerskapsplager. Fraværet for kvinner ligger på 6,9 prosent, en liten økning siden samme tid i fjor. Høyest fravær har aldersgruppen 30–39 år, med et gjennomsnittlig på 7,8 prosent. Dette skyldes sannsynligvis at det er da flest kvinner får barn. Menns sykefravær er 3,9 prosent, med høyest fravær i gruppen 60–64 år. Sykefraværet hos unge menn i aldersgruppen 16–19 år har gått ned med 13, 6 prosent. Det laveste fraværet har Asker og Bærum, med 4,4 og 4,2 prosent. Det høyeste fraværet har kommunene på Øvre Romerike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.