Øvre Romerike er den regionen i landet som hadde størst prosentvis økning i folketallet i 2016, melder NRK. Alle de seks kommunene hadde over to prosent befolkningsvekst, Nannestad og Gjerdrum hadde over tre prosent vekst. De 223 nye Gjerdrum-sokningene sørget for at den nest minste kommunen med 6546 innbyggere topper vekstlista i prosent, ifølge SSB.

ULLENSAKER ER STØRST

Flyplasskommunen er likevel den suverent største med 35.102 innbyggere ved årsskiftet. Da hovedflyplassen åpnet i 1998 bodde det 20.000 mennesker der. I fjor fikk kommunen 913 nye innbyggere, og de siste 10 årene har veksten vært 35,3 prosent.

– Kommunene har vært flinke til å legge til rette for vekst. Arbeidsplassene på og rundt Gardermoen har kommet hele regionen til gode, sier ordfører Tom Staahle (Frp).

Eidsvoll hadde 24.414 innbyggere ved årsskiftet, og fikk i fjor 604 nye. Veksten de siste ti årene er 25,8 prosent. Nannestad vokste med 390 innbyggere til 12,657, 18,9 prosent siden 2006. Hurdal ble 2.910 mennesker med de 73 nye i fjor, og vokste 8,7 på ti år.

LES OGSÅ: Bygger 30 nye leiligheter på Råholt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.