- Forleden solgte vi en liten enebolig med oppussingsbehov på Råholt for 2,625 millioner kroner - 525.000 kroner over takst. 43 personer skrev seg på lista under visningen, seks var med i budrunden. Dette er svært mange til Råholt å være, sier fagansvarlig og megler Kristian Kåstad Hansen i DNB Eiendom Råholt.

OSLO OG NEDRE

Han og daglig leder Aleksander Nilsen forteller om økt interesse for å bo i Eidsvoll, med Råholt/Verket og Sundet på topp.

- Selvsagt grunnet nærheten til tog, E6 og handel, sier Nilsen.

- Hvem flytter hit?

- Tendensen er at flere og flere kommer fra Oslo og Nedre Romerike. Vi har sjelden visninger uten folk derfra. Markedet her er nå sulteforet på eneboliger, fordi mange eiere venter til våren med å selge fordi de tror det er lettere å få en bedre pris da. Slik er det nødvendigvis ikke, påpeker Hansen.

LES OGSÅ: Slik vil utbyggerne ha det i Sundet

HALVERT SALGSTID

DNB Eiendom er den største aktøren på eiendomsmarkedet i Eidsvoll, med 32 prosent markedsandel i fjor.

- Hva er årsaken?

- Vi har spesialisert oss i Eidsvoll-markedet, noe vi helt klart skal vi fortsette med. Vi jobber strategisk med våre interessenter igjennom vårt boligkjøperregister som gir oss størst tilgang på aktuelle interessenter i området. Dette registeret fanger opp flere kriterier enn det som er søkbart på nettet.

- Mange boligkjøpere på nett søker ikke engang på Eidsvoll, men krysser av i vår base at de vil bo innen en viss radius fra Oslo. Vi fanger dem opp og sender info om de aktuelle boligene vi har for salg, forklarer Nilsen.

Resultatet er flere og flere kjøpere, som gir kortere salgstid.

- I 2010 tok det 68 dager i gjennomsnitt å selge en bolig i Eidsvoll. I fjor var det 32 dager. Og prisøkningen er markant. På disse fem årene har kvadratmeterprisen på eneboliger i Eidsvoll økt fra 13.908 til 19.125 kroner. Gjennomsnittsprisen for eneboliger har økt fra 2,05 millioner kroner til 2,87 millioner, sier han.

LES OGSÅ: Verdien på denne boligen økte med en million kroner i året

FORTSATT LAVE PRISER

- Det blir altså dyrere og dyrere å kjøpe?

- Ja, men samtidig ligger prisene mye under Jessheim, Nedre Romerike og Oslo. Mange har ikke råd til å kjøpe der, men finner drømmehuset her. Og mange som solgte for svært gode priser der, kjøper her og får penger på bok, forklarer han. De to meglerne opplyser at Øvre Romerike er attraktivt for mange barnefamilier.

- Det er også en trend vi ser. De vil ikke nødvendigvis bo i de dyre områdene, dessuten ønsker mange hage og luft rundt seg. Her kommer de langt med tre, fire millioner kroner, for den summen kan de glemme sentrale eneboliger lenger sør, sier de.

Alle boligene DNB Eiendom Råholt solgte i Eidsvoll i januar, gikk for prisantydning eller over.

- En uvanlig bra måned, understreker Nilsen.

HAR FORTSATT TRO

Selv om framtiden kan se mørk ut med børsnedgang, økt arbeidsledighet og lavere oljepris, har Nilsen fortsatt tro på det lokale boligmarkedet.

- Naturligvis er det ikke lett å spå om framtiden, men vi ser voksende etterspørsel i vårt register. Per i dag er det for eksempel 343 boligkjøpere som ser til Eidsvoll, 222 av dem vil ha enebolig. Vi satser lokalt, og for oss er drømmeboligen for salg en vanlig enebolig. Ikke kun de til mange millioner, påpeker han.

- Hvor mye betyr Gardermoen i dette markedet?

- Nesten alt. Flyplassen er hovedmotoren på Øvre Romerike, og kommer til å være det i mange år framover. Vi tror alt dette gjør boligmarkedet her svært attraktivt, slutter han.

39.000 per kvadrat

Prisen per kvadratmeter i Sundet har nådd 39.000 kroner.

Eiendomsmeglerfirmaet Privatmegleren solgte nylig en 69 kvadratmeter stor leilighet fra 2005 i Vormvikbakken i Sundet, til 2,7 millioner kroner, 300.000 kroner over takst.

Dette mener daglig leder Kristoffer Dahlum er et solid bevis på at Sundet er i ferd med å bli et attraktivt sted å bo.

- Dette er et ekstremt godt salg i Eidsvoll, og de leilighetene som er nyere både på Torget og i Rådhusgata kan ikke matche dette. Det er ingen tvil om at det er behov for leiligheter med god beliggenhet i Eidsvoll sentrum. Så er det jo lov å håpe at flere har fått øynene opp for hva Sundet har å tilby med fasiliteter og god kommunikasjon, sier han.

LES OGSÅ: Fikk nei til 22 leiligheter i Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.