Du har kanskje lagt merke til politibilene som ankommer Jessheim sentrum med blålys, skrur på sirenene mens de passerer over jernbanebrua, og deretter baner seg veg gjennom rundkjøringene og videre inn i sentrumskjernen.

POLITIAKTIVITET I BYEN

Som oftest forsvinner lyden da utrykningskjøretøyet tar turen videre gjennom Storgata, eventuelt en runde rundt sentrum, før sirenene igjen tiltrekker seg oppmerksomhet ved rundkjøringen i den andre enden av Storgata. Bilene ruller deretter stille ut av bybildet med blålysene på, før samme rutine gjentas fra start. Ofte jevnt og trutt fra morgen til ettermiddag, og i perioder også flere dager i strekk. Det er imidlertid ikke noen krimbølge bak all denne politiaktiviteten, men snarere folk fra Politihøgskolen (PHS) som bruker Jessheim sentrum til opplæring i utrykningskjøring.

720 STUDENTER I ÅRET

Eirik Rosø er sjef for operativ seksjon ved Politihøgskolen. Han forteller at alle bachelor-studentene ved PHS gjennom sin utdanning også skal læres opp og godkjennes i slik utrykningskjøring.

- Utdanningen er av varighet på to uker og foregår med utgangspunkt i PHS-lokasjoner i Stavern og Kongsvinger. I tillegg foregår det også utdanning i enkelte politidistrikt på vegne av PHS, samt som pålagt vedlikeholdstrening/godkjenning for polititjenestepersoner. Med et opptak på 720 studenter årlig på PHS gir dette bildet for omfanget av denne aktiviteten, sier Rosø til EUB.

TETTBEBYGD JESSHEIM

Det er først og fremst bybildet og nærheten til Kongsvinger som gjør Jessheim til et attraktivt sted å drive denne typen aktivitet.

- Opplæringen består av utrykningskjøring i ulike trafikkmiljøer, herunder tettbebyggelse. Dette er da grunnen til at også Jessheim, sammen med andre tettbebygde områder i naturlig kjøreavstand fra Kongsvinger, brukes til PHS-opplæring med utgangspunkt fra PHS Kongsvinger, sier Rosø.

STORE DELER AV ÅRET

Rosø opplyser at treningen og utrykningene ikke blir loggført på en slik måte at det finnes tall på akkurat hvor mange slike utrykninger som blir gjennomført. Opplæringen foregår gjennom hele året, med unntak av en utvidet sommerperiode fra tidlig i juni til slutten av august.

LES OGSÅ: Magert oppmøte på folkemøte om nærpolitireformen

LES OGSÅ: Johnny Brenna tror ikke reformen vil øke kvaliteten på politiet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.