Denne skituren ble foreviget i Eidsvoll så langt tilbake som i 1896. Det er Axel Thoresen (f. 1866) som er på skitur sammen med kona, Emilie (Mimi) Thoresen (f. Lasson 1869 og svigerinna, Bokken Lasson (1871 -1970) som i sin tid var en av Norges største cabaretartister og sangere.

Axel Thoresen var både en meget habil langrennsløper og skihopper. Han fikk blant annet sjetteplass i Husebyrennet – forløperen til Holmenkollrennet – i 1887.

Axel Thoresen var sønn av telemarkingen Niels Windtfelt Thoresen (1823-1907). Niels W. Thoresen kom som bade- og kommunelege til Eidsvoll i 1852 og blir regnet som den som brakte den moderne skisporten til grunnlovsbygda.

Originalbildet befinner seg i Akershusbasen i Digitalt museum og er gjengitt med tillatelse derfra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.