• KOSTE SEG: Fra v: Madeleine Martinsen, Dorthe Enebakk, Magnus Tomtsveen, Aleksandra Fraczyk, Christoffer Wærhaug og Nikoline Vestlund koste seg ved bålet. Foto: Privat

Ni speidere, fra 12 år og oppover, og to ledere startet turen ved Bruvoll på Lunner i Oppland fredag.

Derfra gikk turen til Snellingen hvor det var første camp for helgen.

GAPAHUKER

– I lett snøvær gikk vi 4,5 kilometer før vi lagde leir. Vi skulle ligge ute hele helgen og hadde bare med oss presenninger som vi lagde gapahuker av. Første camp ble lagd etter at det var blitt mørkt, forteller speiderleder Stian Berntsen.

Lørdagens rute gikk fra Snellingen til Råsjøen.

– Midtvegs ble det en god rast hvor lunsjen ble inntatt. Da vi kom til Råsjøen fant vi en ny leirplass. Totalt ble det gått om lag 10 kilometer. Lørdag var det litt enklere å bygge gapahuker og bålplass da alt dette ble bygd i dagslys. Med 1,5 meter snø er det ikke bare å lage bålplass. Vi gravde ned til bakken, så lagde vi en halvsirkel med krakker i snøen i to etasjer slik at vi kunne sitte rundt bålet om kvelden, forteller Berntsen.

STRÅLENDE SOL

Speiderne besøkte også jaktslottet til familien Fearnley, slik at de kunne få et bilde av hvordan storhetstiden på Råsjøen har vært.

– Søndag sto vi opp til strålende sol, hvor det ble en sjarmøretappe på de siste sju kilometerne fra Råsjøen til Sjonken. Alle kom vel fram til bestemmelsespunktet, slitne, men fornøyde etter egen innsats. Alt av eget utstyr og mat ble fraktet i egne sekker. Fellesutstyret hadde vi i pulk, sier Berntsen.

MESTRINGSFØLELSE

På slike turer handler det om å bruke de tingene de lærer på speidermøter, pakking av utstyr, bruk av kokeutstyr, påkledning, samarbeid.

– Ved å få bruke dette i praksis, stoler man mer og mer på egne ferdigheter som igjen skaper mestringsfølelse for dem som deltar. Dette var en meget vellykket tur som gikk etter planen, så denne trengtes ikke vurderes underveis. De er vel ikke alle ungdommer som får oppleve naturen fra denne måten, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Etablerer ungdomsråd

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.