- Salget går akkurat slik vi ønsker. Av 82 tomter er det per i dag solgt 51 tomter totalt. 27 hytter er oppført og i bruk. Bare i vinter er det i ferd med å føres opp elleve nye hytter, sier Karen Gjermundrød i Mjøsli AS.
De har satset på kortreist hyttelykke. Stadig flere ønsker ikke å bruke to timer eller enda lengre tid i bilen for å komme fram til hytta. De satser på helårsbruk av hytter. Plasseringen er like ovenfor Strandlykkja, på østsiden av Mjøsa. Reiseavstanden er én time fra Oslo. Mjøsli AS kan tilby hytteeierne panoramautsikt over Mjøsa. I løpet av 2017 kommer moloen ved Mjøsa på Plass. Dermed får hytteeierne i Mjøsli mulighet til båtplass på Norges største innsjø.
- De fleste kjøperne kommer fra Oslo og Romerike, og er opptatt av at de ønsker kort vei. Noen har det også som et kriterium at de skal kunne kjøre elbil til hytta, og flere kjører barn til fotballkamper og så tilbake på hytta, poengterer Gjermundrød.
LES OGSÅ: Planlegger ytterligere 100 hyttetomter ved Bogen - og det er lokale folk som kjøper

Kunder fra Romerike

I juni 2015 sendte Mjøsli AS inn et innspill til kommuneplanen i Eidsvoll kommune. De har en langsiktig plan for utvikling av Mjøsli Hytter og Naturpark. Masterplanen omfatter et totalt areal på cirka 7.400 mål, fordelt på 1.650 i Stange kommune og 5.750 i Eidsvoll kommune. Intensjonen er å vurdere et område for langsiktig utvikling av fritidsboliger.
«Planen vil være et levende dokument, og skal fungere som en veileder for trinnvis utbygging av hele området», står det i innspillet til Eidsvoll kommune.
I innspillet framheves det også at området egner seg godt for utbygging av fritidsboliger.
«Landskapet består av høydedrag med fantastisk utsikt over Mjøsa. Høyeste punkt i området måler 509 meter over havet. Mellom høydedragene ligger mindre daler og forsenkninger med myrområder som forbindes med bekker, tjern og vann. Topografien gjør store deler av området godt eksponert for sol, samtidig som utsikten utover Mjøsa er svært god. De østre delene av området har andre kvaliteter. Her er området preget av små innsjøer omgitt av bekkedrag og høydedrag. Tråkk, stier og skogsbilveier gjør områdene tilgjengelige og innbyr til variert friluftsliv», står det.

Åpnet nytt hyttefelt

Foreløpig har de ikke fått noen tilbakemelding på innspillet til Eidsvoll kommune. I mellomtiden fortsetter salget av tomter og hytter.
- Nylig åpnet vi et nytt felt for salg - Øvre Fallhøgda. Dette oppfatter mange som de fineste tomtene, sier Karen Gjermundrød.
LES OGSÅ: Vil selge 100 hytter med panoramautsikt over Hurdalssjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.