- Starten har vært overveldende. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger. Det er morsomt å være her, og vi har troen på dette konseptet, sier Saifon Bunkhayai til EUB.

Med god hjelp fra samboer Halvor Brustad, har hun nå fått realisert drømmen om å starte sin egen restaurant. 12. mars ble Saifon's Thai Take Away startet opp i en matvogn på to hjul på enden av Eidsvold Blad-bygget. Leieavtalen med er i første omgang på tre måneder.

- Vi har bodd sammen i halvannet år, og helt siden Saifon flyttet inn har det føltes som jeg har bodd i en restaurant. Hun er så flink til å lage mat, og hennes store drøm har vært å starte noe for seg selv. Da hun så denne plassen i Sundet ble drømmen virkelighet, sier Brustad.

LES OGSÅ: Boligfeltet Bårliåsen nær Eidsvoll sentrum skal utvides

Vårruller og kyllingboller

All maten er lagd fra bunnen av. Noe må bestilles noen minutter i forkant. Annet kan hentes umiddelbart. Mange eidsvollinger har allerede testet både lunsj- og middagsretter.

- Vi satser i første omgang i en prøveperiode på tre måneder, men fortsetter salget som nå kommer vi til å fortsette, poengterer Brustad.

Matvogna fikk de spesiallagd av et firma i vårt kjære naboland. Prisen var 260.000 kroner.

- Matvogna ble bygd av et svensk firma etter våre ønsker, sier Brustad.

- Logoen og menyene er designet av datteren min. Hun jobber på et animasjonsstudio i Thailand, sier Bunkhayai.

I matvogna får du kjøpt både kylling, svinekjøtt, laks og vårruller. Men det er en helt annen rett som står Saifons hjerte aller nærmest.

- Ja, det må være kyllingbollene. Jeg har brukt noen år på å komme fram til oppskriften på dem, sier Bunkhayai.

LES OGSÅ: Større apotek i Sundet

Kan skifte plass

Matvogna gjør det mulig for paret å flytte seg til et annet sted dersom det ikke skulle fortsette å svare til forventningene i Sundet.

- Men så langt er vi strålende fornøyde med å være her, understreker Brustad.

Mattilsynet er naturligvis varslet. Saifon's Thai Take Away følger de sju prinsippene i HACCP.

- Selv om vi er mobile er det svært viktig å drive så bra og seriøst som mulig, sier de.

- Hvordan er det å starte opp som gründer?

- Det er kjempespennende. Hittil har dette vært et stort eventyr. Alle smiler når de kommer og er så positive. Dette har virkelig gitt mersmak, sier Saifon Bunkhayai.

- Det er ikke så lett å få seg fast jobb i dag, og dette er en måte for Saifon å skape noe på egen hånd, sier Halvor Brustad.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.