Alle som har vært ved Nordbytjernet en varm sommerdag har sett parkeringskaoset på veien ned til parkeringsplassen. Dette gjør nå Ullensaker kommune noe med, ved å sette inn parkeringsvakter nå i helgen. Da vil folk fra Kløfta IL og Ull/Kisa bidra for å holde orden.

KONSEKVENSER

– Det er et faktum at mange parkerer bilene på veien ned mot tjernet slik at det nesten er umulig å komme frem. Med tanke på utrykningskjøretøyer som trenger fri kjørevei kan vi ikke ha det slik mer, sier avdelingsleder Magne Kjensli for Park og idrett i Ullensaker kommune.

ALTERNATIVER

– Hvor skal de som kommer med bil til Nordbytjernet parkere når parkeringsplassen er smekk full av biler?

ULLENSAKER KOMMUNE: Er lei av feilparkering og vil ha myndighet tikl å gjøre noe med det

– Det er flere alternativer rett i nærheten når det ikke er plass til flere biler nede ved tjernet. Badegjestene kan kjøre til Jessheim Idrettspark og gå gjennom skogen til tjernet, eller de kan bruke parkeringsplassen ved Nordby ungdomsskole eller grusplassen bak Calypso ungdomshus. Å gå derfra tar ikke mange minuttene, påpeker Kjensli.

Han sier også at kommunen helst vil at folk går eller sykler når de skal til Nordbytjernet.

– Det er en kjensgjerning at for mange kjører bilen sin dit, selv om de bor i gangavstand. Selvsagt vil vi at de skal bruke tjernet og området rundt, men vi må altså løse utfordringen som kommer hver gang det er fint vær, påpeker han.

FARE

Politiførstebetjent Anne Katrine Hofseth Gundersen ved Ullensaker lensmannskontor har selv sett parkeringskaoset ved Nordbytjernet.

– Vi gikk der noen timer onsdag ettermiddag og opplevde at både veien ned til tjernet og veien inn til Bjørmoen byggefelt var så fulle av biler at brannvesenet ikke hadde kommet frem hvis det hadde vært nødvendig. Det var kaotisk og fullstappet, og vi måtte løse trafikkorken, sier hun.

– Fikk dere folk til å flytte bilene sine?

– Ja, noen. Men ikke svarer på telefonen når de sitter og koser seg på stranden. Vi så flere biler som rygget mellom voksne og barn, og mange sto parkert på gangstien. Det er direkte farlig, og vi er bekymret over at folk er så tankeløse. Jeg skjønner at mange har mye å bære på, men det er altså ikke plass til at alle kan parkere der nede, påpeker politioverbetjenten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.