– I år er inntektene fra dette salget øremerket undervisningsprogrammet «Mitt Valg». Alle ansatte i kommunens barnehager har gratis tilbud om gjennomføring av programmet, sier Audun H. Wilberg, president i Lions Club Eidsvoll.

Så langt har 10 av 19 barnehager gjennomført opplegget. Dette utgjør rundt 180 ansatte.

– Målet vårt er å kurse alle. Tilbakemeldingene fra barnehageansatte er udelt positive. De synes opplegget er både inspirerende og lærerikt, sier Wilberg.

Selger 800.000 tulipaner

– Ved å gjennomføre «Mitt Valg» hjelper vi barn og unge til å utvikle en positiv atferd, med vekt på sosiale og emosjonelle ferdigheter. Vi vil gjennom opplegget søke å støtte hjemmene og barnehagene i det generelle forebyggende arbeidet med hensyn til vold, mobbing og rusmidler. I det daglig betyr det at barna må lære å kontrollere sinne, respektere andre og oppføre seg på en positiv måte. De må lære forskjellen på rett og galt, sier Bjørn Haakens, styremedlem i Lions Club Eidsvoll Sør.

Tulipanaksjonen 2017 startet fredag og fortsetter lørdag for de to Lions-klubbene. – Her i Eidsvoll selger vi cirka 8.500 tulipaner, som utgjør vel 1.000 buketter. På landsbasis snakker vi om vel 800.000 tulipaner, sier Wilberg.

I tillegg til «Mitt Valg» som omfatter holdningsskapende arbeid i barnehagene, mottar mange speidergrupper, skolekorps, ungdomsklubber, idrettslag og andre lag og foreninger for barn og unge økonomisk støtte fra Lions-klubbene.

– Gjennom de årlige tulipanaksjonene kommer Lions-medlemmene ut og kan fortelle folk om hvem vi er, og hva vi holder på med. For ytterligere å øke inntektene i år gjentar vi teatersuksessen «Gull og Gråstein», sammen med Eidsvoll Amatørteater, sier Wilberg.

Dato for forestillingene er 23., 24. og 25. juni. De vil bli gjennomført på Løntjernbråten i Gullverket.

Terje Juven i Vilberg barnehage sier de har hatt stort utbytte av undervisningsprogrammet «Mitt valg».

– Ja, det har fungert svært bra, så det er noe jeg vil anbefale alle andre. Vi ser at barna vokser gjennom opplegget, får økt trygghet og står på egne bein, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.