Nå har Svein Nymoen gått av med AFP etter fylte 62 år. Han startet som typograflærling i 1971, og jobbet i avishuset hele tida, bortsett fra en periode på knapt halvannet år på 1980-tallet.

– Jeg har hatt fine år i avisen, forsikrer han.

– De første årene var de mest spennende. Jeg startet med bly. Det var tungt og møkkete arbeid, og ikke veldig etter dagens HMS-krav. Det var støv, blydamp og løsemidler i hele rommet.

Så fulgte han utviklingen, fra den spede databegynnelse til dagens heldigitaliserte produksjon.

– Typografifaget er likevel mye det samme. Det henger fortsatt igjen noen prinsipper, sier han.

LES OGSÅ: Ny nyhetsredaktør.

Faglig sett sto Svein Nymoen sterkt.

– Du er kreativ, nøye og flink, god i norsk og har lett tett datalærdom, som redaktør Erik Øsmundset sa da Nymoen ble takket av i bedriften.

Nå venter en aktiv pensjonisttilværelse med fototurer i skog og mark, motorsykkelturer og samvær med familie og venner.

– Jeg trives allerede som pensjonist. Dette kan anbefales, sier Svein Nymoen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.