- På få år har aktiviteten på «Gamle Værket» endret seg vesentlig. Nå er det overkapasitet på kulturlokaler der, og det historiske stedet har faktisk ikke behov for en så stor kafévirksomhet, sier eneeier Per Nebbenes til EUB.

FORTSETTER MED SELSKAPER

- Kafeteriaen med to kjøkken og 400 spiseplasser er for stor og urasjonell til dagens behov. Fra november er kafeen stengt, men vi fortsetter med selskaper fram til sommeren. Imens bygger vi om sørgående kro til selskaper, før vi starter en toårig planprosess for å finne ei ny framtid for kafeteriabygget fra 1960-tallet, sier Nebbenes.
LES OGSÅ: Verdens største Tesla supercharger på Nebbenes nordgående

KAN BLI NÆRINGSBYGG

Han understreker at kroene har behov for den dyktige og erfarne staben ved kafeteriaen, så ingen vil miste jobbene sine.
- Vi har på ingen måte tenkt ferdig for kafeteriabygget, men en kafé der blir det. Den blir der glassterrassen nå ligger, og vil ha to plan, med kapasitet på opptil 50 sitteplasser. Så blir det nye toaletter og garderober i første etasje med innganger fra sør. Resten av bygget kan bli næringsbygg, men omreguleringen av vår tomt sammen med arealer tilhørende Pål Piro, blir en prosess, sier Nebbenes.

SKJEDD FOR LITE

Per Nebbenes mener det har skjedd for lite med å ta vare på det særegne miljøet og mulighetene på begge sider av Andelva, Han ser det som nødvendig med et sterkere offentlig engasjement hvis Eidsvoll Verk skal bevare sin stilling 50 år framover.
- Med ny motorveg E6 flyttet man Verket-veksten til Ormlia, der utbygging kommer i stor stil med hytteby og sjørettede fritidstilbud. Jeg vil også kjempe for å gi «Gamle Værket» ny tiltrekningskraft, sier Nebbenes.

LAGER ET SELSKAP

- Vi ser ikke lenger behov for å ha kafeteriaen som eget selskap og kroene som eget selskap. Derfor slår vi alt sammen til ett aksjeselskap. Det forenkler og gir bedre fleksibilitet for alle oss som har arbeidsdagene våre her, forteller daglig leder og eneeier Per Nebbenes til EUB.
Samtidig fortsetter Nebbenes det tette samarbeidet med Pål Piro som grunneier til naboeiendommene på «Gamle Værket», Nebbenes hadde opsjon på en større del av Piros eiendom vest for kafeteriaen. Denne opsjonen er opphevet, så nå blir de likestilte samarbeidsparter i den store reguleringssaken som startes opp i nær framtid.
Nebbenes samarbeider også med naboeiendommer i Ormlia, blant annet om veg- og avkjøringsløsninger.
LES OGSÅ: 35 år, 130.000 musikkfrelste gjester. Nå er det slutt for Eidsvoll Rock & Blues Klubb

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.