«Gammelordføreren», som han ofte ble omtalt som, var ordfører i Nannestad i hele fem perioder, fra 1975 til 1995, og var aktiv i politikken i Nannestad i til sammen 37 år. Han ble 77 år.

Siste comeback gjorde han da han som vararepresentant for Nannestad Arbeiderparti rykket opp og ble fast medlem av kommunestyret da et medlem søkte om fritak i 2008.

MUSIKER OG FRILUFTSMANN

Ramsli vokste opp i Gjerdrum, i et hjem med politisk engasjement, og hans far, Nils Nilsen Ramsli, var ordfører i Gjerdrum noen år.

I 1962 flyttet han over kommunegrensa til Nannestad, og bosatte seg i Holter. Ramsli var i tillegg til å være politiker en ivrig jeger, og hver høst var det elgen han jaktet på. I sin fritid var han også aktiv for Holter jeger- og fiskerforening. Han har også vært dirigent for Finstad og Løken skolekorps i Holter. I tillegg var han aktiv musiker, og var blant annet trombonist i The Blue Boy, Travelin storband og Nannestad janitsjarkorps, og var også en tid dirigent for mannskoret i Holter.

FØLER MED FAMILIEN

Meldingen om Ramslis bortgang var veldig trist for Hans Thue (Ap), nåværende ordfører i Nannestad.

– Det er trist å miste en mentor, men det er jo enda mer trist for familien. Det familien jeg først og fremst tenker på nå. Jeg føler med dem, sier Thue.

Han forteller at han for en måneds tid siden snakket med Ramsli.

– Da ville han gjerne snakke om politikk, og aller mest om noe som lå hans hjerte nært; jakt- og fiskeforhold i Romeriksåsen. Han var blant annet engasjert i fiskeforvaltningen i Bjertnessjøen og vassdraget der i forbindelse med endring av vanninntaket. Dette hadde vi en lang prat om, forteller Thue.

SATTE DYPE SPOR

Ramsli var ordfører da Thue kom til bygda.

– Han bidro til at jeg ble engasjert i politikken. Det var også han som fikk meg tilbake til politikken etter at jeg hadde en pause. Ramsli var jo ordfører i nesten en mannsalder, og har satt dype spor etter seg. Mye av infrastrukturen vi har i Nannestad er blitt til mens han var ordfører. Mange husker ham som «gammelordføreren» i Nannestad, sier Thue.

Per Ramsli og kona Gerd har siden 2009 vært bosatt på Jessheim. Han begraves fra Holter kirke 26. april.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.