Førstkommende søndag er det duket for familiedag og piknik i parken ved Eidsvollsbygningen.

Eidsvoll 1814 arrangerer vårslepp, med variert underholdning fra scena ved Andelva.

Eidsvollinger flest har akkurat feiret 17. mai med en folkefest i parken. Men arrangørene vil ikke at grunnlovsdagen skal være den eneste dagen man bruker parken.

– Det er litt halsbrekkende med et sånt arrangement rett etter 17. mai, men det er nå det passer med vårslepp, forklarer Torbjørn Ellingsen, kommunikasjonsrådgiver hos Eidsvoll 1814.

bruke parken

Ifølge Ellingsen, er ikke førstkommende søndag en tilfeldig valgt dato.

«Sett av dagen og ta med pledd, campingstoler, piknik-kurv, bestemor, barn og venner for en avslappende og hyggelig dag i vakre omgivelser» skriver Eidsvoll 1814 på sine hjemmesider.

– Vi ønsker jo at folk skal bruke parken som en park. Mange har et høytidelig forhold til Eidsvollsbygningen, men dette er et slags lavterskeltilbud hvor vi rett og slett har tromma sammen flinke folk til å underholde, forklarer Torbjørn Ellingsen, kommunikasjonsrådgiver hos Eidsvoll 1814.

Spådd strålende vær

Første gangen et slikt vårslepp ble holdt, var i fjor, og da var det litt dårlig vær - men fortsatt et vellykket arrangement. I år ser det ut til å bli meget bedre.

– Som med alle utearrangement, så er dette med været det store spørsmålstegnet. Men nå er det meldt 27 grader i skyggen, så folk må huske solkrem med høy faktor, ler Ellingsen.

Maren Ylva Nysæther Sørensen og Vidar «Piters» Pettersen skal være konferansierer på arrangementet.

dag for barna

Vårsleppet er også en dag for barna. Det vil bli kreativ papirmoro hvor barna kan lage sommerfugler, marihøner og lignende, av papir. Det blir cupcake-verksted, hvor man kan pynte og spise sin egen cupcake. Man kan også smi sin egen spiker i smia.

– Den nyåpna museumsbutikken vil også være åpen, sier Ellingsen.

Den store hagefesten

Samtidig arrangerer Galleri Festiviteten «Den store hagefesten» i Stallgården.

– Så kan folk gå fra sted til sted, sier Ellingsen.

Hagefesten er et slags hagemarked. I borregården vil det være utstillere av blomster, planter og hageutstyr. Jorunn H.Ø Mathiesen tar deg med på omvisning omvisning, og det vil være foredrag og markedskafé i Stallgården.

Fakta

  • Eidsvoll 1814 er en del av stiftelsen Norsk Folkemuseum.
  • Museet rommer i dag Eidsvollsbygningen med sidebygninger og parkområde, Wergelands Hus med Demokratisenteret for unge, billettsalg og suvenirbutikk, museumsbutikk, Kafé Standpunkt med uteservering og utendørs utstillinger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.