Utvalget for oppvekst og levekår får saken til behandling førstkommende tirsdag. Saken skal også til formannskapet og kommunestyret.

SEKS ALTERNATIVER

Kommuneadministrasjonen har vurdert seks alternativer for plassering av ny skole; Trolldalen, Elstad, Tynsåk, Gruemyra, dagens plassering av skolen sammen med ekspropriasjon av fem naboeiendommer og dagens plassering sammen med Alm-Hansen-tomta som kommunen eier, og Europris-tomta, begge på andre siden av fylkesvegen mot Skovset.

- Kommunen har opsjon på kjøp av bygget der Europris holder til med festerett på tomta. Prisen er omtrent 11,5 millioner kroner, og handel må være gjennomført før 1. juni, opplyser rådmannen.

LES OGSÅ: Bør utbedre skoler for 600 mill. kroner

ØKONOMI

Det er økonomiske hensyn som er årsaken til rådmannens innstilling. Den anbefalte løsningen er kostnadsberegnet til 147 millioner kroner. Det omfatter ombygging av eksisterende bygg for 86 millioner kroner, nybygging for 51 millioner kroner og en undergang under fylkesvegen til ti millioner kroner.

- Denne løsningen er den klart rimeligste, påpeker rådmannen.

Til sammenlikning mener kommunen at bygging av helt ny skole på annen tomt vil koste i overkant av 290 millioner kroner, nesten uansett hvor man bygger.

TO SKOLEOMRÅDER - UNDERGANG IMELLOM

Rådmannen mener det vil være fullt forsvarlig å forsette og bruke dagens over 90 år gamle skolebygning, men han opp­lyser at den foreslåtte løsningen vil medføre to atskilte skole­gårder, bare sammenkoblet av en fotgjengerundergang.

- Det krever tilrettelegging for samling av hele personalet og elevgruppen, påpeker han.

BRAKKEBEHOV

- Det foreslåtte alternativet vil gi en god skole, teknisk og pedagogisk. Ombygging og tilbygg av Europris-bygget vil kunne gjennomføres uten at undervisningen påvirkes. Det er kalkulert med omfattende oppgradering av eksisterende bygninger. Dette vil kunne gi noen ulemper for skolen under rehabiliteringsperioden. Dette vil kunne utløse behov for brakker i byggeperioden, skriver rådmannen.

FERDIG OM VEL TRE ÅR

Skolen er tenkt bygd som en treparallell med plass til mellom 550 og 590 elever. Dersom rådmannens forslag blir fulgt, kan skolen stå ferdig til skoleåret 2018/2019. Det samme vil en helt ny skole i Trolldalen, mens rådmannen anslår at de andre alternativene ikke kan stå ferdig før i 2020.

LES OGSÅ: Skole på to sider av fylkesvegen?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.