• Kommunikasjonssjef: Veronika Skagestad, kommunikasjonssjef i Food Folk Norge AS, bekrefter at de er interessert i tomten ved Nebbenes. Foto: McDonalds Norge

Det har siden hovedflyplassen på Gardermoen kom, versert rykter om en McDonalds-restaurant i Eidsvoll. Nå kan det se ut til at det kan bli en realitet - og at man er mange skritt nærmere BigMac og drive-in i grunnlovsbygda.

Det kommer frem i et varsel om oppstart av detaljregulering for deler av Nebbenes nordgående ved E6 i Eidsvoll.

Den store parkeringsplassen rett sør for Nebbenes nordgående, ved siden av Shell, skal detaljreguleres. «Hensikten er å tilrettelegge for en McDonald’s-restaurant» står det i varselet fra Linje Arkitektur, som utfører planarbeidet på vegne av Food Folk Norge AS, som forvalter merkevaren McDonalds i Norge.

LES OGSÅ: Digital bestilling og bordservering

Hemmelighetsfulle

Men både McDonalds og Nebbenes spiller med kortene tett inntil brystet.

– Jeg kan bekrefte at vi synes området er interessant, men jeg kan dessverre ikke si noe mer konkret enn det, på nåværende tidspunkt. Vi er generelt på utkikk etter et sted hvor det er mye folk på farten og med et trafikkgrunnlag som er stort nok for våre restauranter, sier Veronika Skagestad, kommunikasjonsrådgiver i Food Folk Norge.

På Nebbenes er de, om mulig, enda mer hemmelighetsfulle. EUB tok kontakt med daglig leder Morten Østnor, men han ønsket ikke å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

Konkrete planer

Linje Arkitektur, firmaet som utfører planarbeidet på vegne av Food Folk Norge, kunne også komme med noen små drypp av informasjon da EUB tok kontakt med dem.

– Blir det McDonalds på Eidsvoll Verk?

– Det vet vi ikke ennå, men det er sannsynlig, sier plankonsulent Claus Fiske i Linje Arkitektur.

– Hvor konkrete er planene?

– Det er konkret. Vi har avholdt oppstartsmøte med kommunen, så reguleringssaken som vi går inn i er virkelighet, forklarer Fiske.

Kommunen bekrefter

Linje Arkitektur utarbeider planforslag, lager plankart, bestemmelser, beskrivelser og så videre, i dialog med planavdelingen i Eidsvoll kommune.

– Ja, som det framgår av oppstartsvarselet, så er det planer om å tilrettelegge for en McDonalds på Nebbenes, bekrefter Markus Forsberg, arealplanlegger i Eidsvoll kommune.

I varselet om oppstart av detaljreguleringen, står det at de om lag 12 målene med tomt, som i dag benyttes til parkeringsplass og Shell, skal omreguleres. Inn i reguleringen skal McDonald’s-restauranten og rundt 45 parkeringsplasser. Shell CRT-stasjonen skal opprettholdes.

Fakta

  • McDonalds Corporation er en av verdens største restaurantkjeder og selger primært hamburgere, fritert kylling, pommes frites og kullsyreholdige drikker.
  • McDonalds er Norges største hurtigmatkjede med 76 restauranter (2014).
  • Den første åpnet 18. november 1983 i Nedre Slottsgate i Oslo.
  • McDonalds Norge AS har 1,5 milliarder i årlig omsetning, eksklusiv MVA (2014).


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.