– Området er i overkant av 50 dekar, og vi ser for oss store tomter, på rundt to-tre dekar, forteller allmenningsbestyrer Karin Hägg.

KOMMUNEN ORIENTERT

Det er flere år siden Eidsvoll Almenning så seg ut området til husbygging.

I fjor hadde styret sin årlige befaring til det påtenkte boligområdet, og det er avholdt et møte med kommunen for å orientere om planene.

– Men vi har ennå ikke sendt noen søknader om fradeling, påpeker Karin Hägg.

TILLATT MED SPREDT BOLIGBYGGING

– Dette er en NLF B-område der det er tillatt med spredt boligbygging, påpeker Per Aanum som er nestleder i allmenningsstyret

– Det er full enighet i styret om å satse på boligbygging i dette området, forteller han.

Området ligger høyt i en sørvestvendt skråning.

– Vi kommer til å rydde skogen på nedsiden slik at det blir fri utsikt i flere mil sørover og vestover, forteller Karin Hägg.

NOEN ÅR FRAM I TID

Tidligere hadde ikke allmenninger lov til å selge grunn. Dette er nå endret, men allmenningen har ikke tatt stilling til om tomtene skal selges eller bygsles bort.

– Prosjektet ligger uansett litt fram i tid. Det blir ikke noe boligbygging i dette området verken i år eller neste år, sier Karin Hägg.

– Eidsvoll er i sterkt vekst, og tomtene faller ikke i verdi om vi venter noen år, legger hun til.

PLANLEGGER OGSÅ HYTTEFELT

Eidsvoll Almenning planlegger også et hyttefelt på nordsida av Nedre Holsjø i Gullverket. Området er på 95 dekar og er i kommuneplanen avsatt til fritidsbebyggelse.

– Det er et voksende marked for hytter i skogsområder, og området ved Holsjøen ligger sentralt. Realiseringen av dette området ligger nok likevel lenger fram i tid enn boligområdet ved Storbråtavegen, påpeker Aanum.

SOLID ØKONOMI

Eidsvoll Almenning driver i dag skogsdrift og byggevarehandel (XL-bygg).

– Det er alltid bra å ha flere bein å stå på, men vi har det økonomisk helt fint, så vi har ikke noe hastverk. Vi behøver ikke selge tomter for å tjene penger, påpeker allmenningsbestyrer Karin Hägg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.