Gjennom firmaet Tabriz AS vil han bygge et utall sjøhytter i området rundt Bogen. Han er allerede godt i gang. Det er regulert 110 mål ved Bogen med 22 hyttetomter. Alle er solgt og 16 er bebygd.

- Det lå på finn.no ei uke. Da måtte vi ta det av nettet fordi pågangen var enorm, sier Garberg.

LOKALE FOLK

Garberg forteller at det er stort sett eidsvollinger, men også hurdølinger, som har vist interesse eller har sikret seg tomt ved Bogen.

- I all vesentlighet snakker vi om lokalbefolkning som ønsker ei hytte i rimelig nærhet til boligen sin, sier han.

Området rundt småbruket Bogen er allerede godt opparbeidet med blant annet kafébygg med toaletter, en stor brygge og sittekrakker. Her er det bare å legge til med båt og benytte seg av fasilitetene, og alle er velkomne hvis det er ledig plass.

Men Garberg gir seg ikke med dette. Han vil legge ytterligere 360 mål til hytte- og fritidsbebyggelsen - 160 mål sør for Bogen og like mye i nord.

Dette området ligger nå inne til behandling i forbindelse med rullering av kommuneplanen. Dette er en plan som kommunen nå jobber med, men den er ikke ferdig til endelig politisk behandling og vedtak i kommunestyret før i september neste år. Med en tre ukers klagefrist, er kommuneplanen klar høsten 2016.

- Vi ser for oss rundt 100 hyttetomter. Vi er klare for oppstart i 2017. Da begynner vi med infrastrukturarbeidet. Vi selger råtomtene med opparbeidet veg, vann og kloakk til tomtegrensa, forteller Garberg.

LES OGSÅ: Fra Oslo til Økolandsbyen

30 METER FRA SJØEN OG ET TURDRAG

Utbyggeren forteller at firmaet har brukt seks år på å opparbeide Bogen og området rundt.

- Den gamle låven er fullt ut restaurert slik at den kan brukes til hyggelige samlinger. Småbrukerhuset er satt i stand, leid ut og brukes mye av leietakeren, forteller Garberg.

Han sier at det er mulig å legge ut nye hyttetomter som ligger et kort steinkast fra Hurdalssjøen.

- I utgangspunktet er det 100-meterbeltet som er gjeldende, men kommunen har mulighet til å regulere dette ned til 30 meter, sier Garberg.

- I tillegg ønsker vi å opparbeide et turdrag langs sjøen fra Bogen i sør til Haugnes i nord.

både vinter og sommer

Om Garbergs planer for et stort hytteområdet vinner gehør i kommunen og alle tillatelser kommer på plass, ligger Hurdal an til å bli en hyttekommune som det er verdt å legge merke til.

I Østgreina, tett på alpinsenteret, er et område allerede regulert til mellom 400 og 500 hyttetomter. Med over 100 sjøhytter rundt Bogen, vil kommunen også bli en ettertraktet hyttekommune for sommerfolket.

LES OGSÅ: Får 1200 hytter totalt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.