• FULL BIL: Dette bildet ble tatt for bare noen få uker siden. Ole H. Skolt pakket over 20 søppelsekker inn i varebilen. ñ Sånn kan vi ikke ha det, sier han.
  • HÅPER PÅ HJELP: Ole H. Skolt oppfordrer alle til å bruke søppelkassene i stedet for å hive søppelet rett på bakken.

Nå håper kommunen folk vil ta mer ansvar for søppelet de til nå har latt ligge igjen.

– Det tar timevis for oss å plukke opp alle sigarettsneipene som ligger rundt omkring, sier Ole H. Skolt.

– Ungene putter sigarettsneipene i munnen. Og dersom gressklipperne våre kjører over engangsgriller blir klipperen ødelagt. Bananskall bruker lang tid på å råtne, og plast blir aldri borte. Jeg oppfordrer alle til å kaste søppelet i bøttene og ikke la det ligge på bakken, sier Skolt.

Skolt er fagarbeider i park- og idrettsvesenet i Ullensaker kommune, og er en av flere som etter hver eneste helg om sommeren sørger for å holde området rundt Nordbytjernet fritt for søppel.

PLUKKET OVER 20 SEKKER

At folk kaster søppel rett på bakken er ikke noe nytt, men etter en helg nylig der hele tjernet nærmest var gjengrodd med flasker, griller, sneiper, halvspiste bananer og plastemballasje fikk Skolt nok. Han la ut en lettere frustrert melding på Facebook, ledsaget av bilder. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Det var temmelig ille. Den mandags morgenen plukket jeg minst 20 fulle søppelsekker. Hele bilen var full. Vi snakker om veldig mange kilo søppel, sier Skolt.

Ullensaker kommune fikk på plass fire nye avfallsstativer i løpet av uka, og etter det ble det bedre. Men fortatt er det mye å plukke opp.

– ER SELV ANSVARLIGE

Facebookmeldingen ble sett av både ordførere og andre som engasjerer seg i lokalmiljøet i Ullensaker. Nå oppfordrer både Skolt og ordfører Tom Staahle til at folk blir mer bevisste.

– Våre folk gjør en kjempejobb med å holde gater, parker og friluftsområder rene og trygge, sier Staahle.

– Vi gjør vårt, men alle som bruker Nordbytjernet har ansvar for ditt eget søppel. Vi er takknemlig for alle som bidrar til å holde Nordbytjernet rent og trygt og håper enda flere vil være med å bry seg, sier ordføreren.

Ole H. Skolt sier at det er mange som hjelper kommunen med arbeidet.

– Mange som går turer rundt tjernet plukker med seg det de finner. Det er både vi og alle som bruker tjernet veldig takknemlige for, sier Skolt.

LES OGSÅ: Nå skal det bli umulig å kjøre feil veg ned til Nordbytjernet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.