– Vurder om du må kjøre i det hele tatt. Noen steder, spesielt på sideveiene, kan det være svært glatt. Hålke med vann og kuldegrader er ikke akkurat noe godt føre. Det ser ut til å gå ganske greit med piggdekk, men har du piggfritt kan du la bilen stå, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til EUB.

En rekke hendelser

De siste timene har politiet mottatt meldinger om en rekke trafikkuhell på Øvre Romerike. Her er en del av listen:

  • 21.40: Bil snurret i Gardermovegen på Jessheim. Endte i grøfta. Ingen personskade. Bilen berget. Ingen reaksjon.
  • 01.37: Bil taket og landet i grøfta på E6 i nordgående retning like før avkjøringen på Jessheim sør. En person i bilen klagde på smerter i ryggen. Kjørt til Ahus for sjekk.
  • 01.38: Taxi hadde trafikkuhell på E16 like etter avkjøringen til E6. Sjåføren tatt med inn til legevakten for sjekk. Skader på bil og autovern.
  • 03.05: Bil kjørte ned skilt på E6 i nordgående på E6 på Jessheim sør. Ingen personskade. Bilen berget. Ingen videre reaksjon fra politiet.
  • 06.37: Lastebilen veltet i Åsleia. Sjåfør vondt i en skulder. Reiste til legevakta. Lastebilen hadde kjettinger og var lastet full av kraftfor. Ingen videre oppfølging fra politiet.
  • 7.30: Svært glatt på fylkesveg 462 i nærheten av Dal i Eidsvoll. Flere biler og et par busser skled av veien.

– Det sto visst i alle retninger der oppe. Vi er på stedet og driver trafikkdirigering, sier Lorentzen til EUB i 9-tiden.

Trøbbel for skolebusser

Torsdag morgen stoppet ikke busslinje 420 mellom Maura skole og Maurakrysset i Nannestad på enkelte holdeplasser på grunn av glatte veier, meldte Ruter. Holdeplasser som ikke ble betjent på tidspunktet: Stensethagen, Røyvegen, Orrhanevegen, Holkebylia og Kløvberget. For oppdatert informasjon kan det være verdt å sjekke ruter.no/avvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.