Lørdag klokken 23.27 fikk politiet på Romerike melding om skyting i boligområdet på Romsås. Flere personer meldte fra om at det ble løst skudd ved blokkene i Såvegen. Etter en væpnet aksjon som involverte Beredskapstroppen fra Oslo, pågrep politiet tre menn i 20- og 30-årene. Det beslagla deretter flere våpen i en leilighet.

TO VÅPEN

Lensmann Morten Huse sier det ble avfyrt en rekke skudd, muligens på flere steder i området. Det ble trolig brukt to våpen.

– Opplysningene fra vitner går så langt ut på at skuddene ikke var rettet mot personer. Vi ser likevel svært alvorlig på at det ble skutt i et boligområde. De tre mennene er pågrepet og siktet i saken. Én av dem har delvis erkjent å ha skutt, sier han.

Motivet for skytingen er fortsatt uklart for politiet.

Ønsker tips

Lensmann Huse oppfordrer alle som har sett eller hørt selve skyteepisoden, eller som har opplysninger som kan ha betydning for saken, om å ringe politiet på tipstelefon 915 65 870 eller 02800.

De siktede hadde på seg mørke klær, mens den ene hadde en oransje bukse. De ble observert på utestedet Haven på Jessheim tidligere på kvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.