På avstand ser det ut som et lite barn på trehjulssykkel. En forbipasserende reagerte – og nå ber politiet lokalbefolkningen heller om å gi beskjed til dem.

Dukken på trehjulssykkelen sto plassert i Hauersetervegen i Nordkisa.

– På den var det dandert noe som skulle se ut som en unge. Jeg skjønner de ville ha ned farten der, men det er ikke alle som følger like godt med, så den skapte situasjoner der. Dette er et preventivt tiltak som kan skape uønskede situasjoner, sier én EUB-tipser.

Politiet synes heller ikke noe om initiativet.

– Vår oppfordring er å melde inn behov til politiet, slik at vi kan følge opp med kontroller i stedet for å iverksette tiltak selv. Kontrollkapasiteten kan dessverre være noe begrenset, og vi forstår at lokale tiltak skjer som følge av dette. Samtidig tenker jeg at å sette en dukke i vegbanen for å «skremme» trafikanter kan skape usikkerhet og farlige situasjoner, sier Torbjørn Bergersen, avsnittsleder patruljeavsnittet ved Ullensaker lensmannskontor.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.