Sent lørdag kveld skjøt en mann flere skudd i Såvegen ved Coop Obs på Jessheim. Politiet pågrep i den forbindelse tre menn. Så langt har etterforskningen ført dem til minst 16 pistoler og geværer og 23.000 skarpe skudd.

LØSLATT

– Alle tre er avhørt og løslatt. Eieren av våpnene har erkjent det faktiske forholdet, sier lensmann Morten Huse.

Bakgrunnen for skytingen ser ut til å være en konflikt med andre personer på et utested i sentrum.

– I forbannelse og beruselse har de tre gått til leiligheten i Såvegen, hentet ut en pistol og en halvautomatisk rifle og skutt flere enn 30 skudd i lufta eller i bakken, sier Huse som presiserer at det ikke er noe som tyder på at de skjøt mot personer, bygninger eller biler.

SKARPSKYTTERGEVÆRER

I leiligheten fant politiet 16 legale våpen, både pistoler og geværer.

– Så viser det seg at innehaveren har leid et lagerlokale i Ullensaker. Da vi ransaket dette fant vi flere grovkalibrede skarpskyttervåpen og automatvåpen, flere av dem er nok ikke registrert. Der inne fant vi også 23.000 skarpe skudd. Vi etterforsker fremdeles dette beslaget, påpeker Huse.

TAKKNEMLIGE FOR TIPS

Politiet gikk etter skytingen ut og ba om tips fra publikum.

– Vi fikk mange tips som hjalp oss i etterforskingen, og det setter vi pris på. Vi har avhørt flere og det er viktig for oss å poengtere at vi har beslaglagt alt som skulle være farlig for publikum. Nabolaget har ikke noe å frykte i øyeblikket, sier Huse.

– Er de tre kjenninger av politiet?

– De er kjent av oss fra før, men det gjør dem ikke til gamle kjenninger.

– Får eieren våpnene tilbake?

– Det blir en vurdering som juristene må ta hvis det blir en tiltale, noe som for meg er åpenbart. Dette er grov uforsvarlighet med skytevåpen etter min mening, påpeker lensmannen.

– Kom dere over flere kriminelle forhold i etterforskningen, for eksempel narkotika?

– Nei, ikke som vi kjenner til, men det er ingen tvil om at det var alkohol med i bildet. Det er bra at de valgte å besinne seg i stedet for å returnere til utestedet, sier Huse. Politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen, og vil svært gjerne ha flere tips fra publikum enten det er fra sentrumsgatene samme natt eller i Såvegen.

– Hvis noen har følt seg truet eller har andre opplysninger, ser vi gjerne at folk bruker tipstelefonen vår, understreker Huse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.