I en årrekke holdt Ullensaker lensmannskontor til i Trondheimsvegen 79. Etter hvert vokste de ut av lokalene, og derfor valgte politiet å flytte til en mellomstasjon. Dette ble Rådhusvegen 4 – det gamle bankbygget på Jessheim. Nå skal politiet snart ut på flyttefot igjen, og det blir nesten tilbake til utgangspunktet. Politiet skal inn i det nordvestre hjørnet av Skovly – den nye delen av Jessheim Storsenter. EUB får opplyst at første ledd i overtakelsen av de nye lokalene vil skje denne uka. Planen er at politiet skal være på plass og i full drift på sin nye adresse i løpet av mars.

– Politiet er en del av den naturlige byutviklingen, og tilstedeværelse per patrulje er svært viktig. Symboleffekten av å ha et politi midt i sentrum er verdt noe, sier Morten Huse, lensmann i Ullensaker de 15 siste årene.

Ny tjenesteenhet

I de nye politilokalene skal lensmannskontorene i Ullensaker og Nannestad og Gjerdrum samlokaliseres. Karl-Vidar Solberg har fått jobben som ny lensmann. EUB får opplyst at staben skal telle 47–48 ansatte totalt, og at kontorlokalene vil være i 1. og 2. etasje. Arbeidsgrupper, fra dagens to lensmannskontorer, har vært med under utformingen av kontorfasilitetene.

– Vi skal slå sammen to velfungerende enheter, og bygge nye interne kulturer. Utfordringen blir selvfølgelig å ta tak i det beste og videreutvikle det. Dagens lensmannskontorer i Nannestad og Gjerdrum og Ullensaker har allerede hatt en bra satsing på det forebyggende arbeidet. Den nye reformen vil sørge for mer dedikerte ressurser inn mot det forebyggende. Målet er at publikum skal oppleve økt kvalitet i alle ledd, sier lensmann Karl-Vidar Solberg. Politiinspektør Terje Didriksen er leder for driftsenheten på Romerike. Han vil ikke gå i detalj på hvor mange ansatte hvert enkelt tjenestested får.

Egne styrker i Skedsmo

– Det er av beredskapsmessige hensyn, sier han.

– Det vil være egne styrker knyttet til etterretning, innsatsledelse og hundetjeneste tilknyttet administrasjonsstedet i Skedsmo. Den nye driftsenheten vil formelt være satt 1. mai. Da skal alle ansatte ha flyttet og de nye enhetene være på plass og i drift, poengterer Didriksen. Flere av de ansatte ved Nes lensmannskontor flyttes over til enheten på Råholt. Lokalene i Nes vil fortsatt holdes åpent tre dager i uka. Politiet går nå i dialog med kommunen for å avgjøre hvordan enheten skal være.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.