• På motorsykkelen satt en mann og en kvinne, som begge døde i den kraftige ulykken. Foto: Magnar Haraldsen

To personer døde da en bil kolliderte med en motorsykkel der det satt to personer, ved 19.50-tiden fredag. 

- En personbil med fire personer som kom sørover på Nannestadvegen skulle svinge av til venstre og inn på Øyavegen. En motorsykkel imot klarte ikke å stoppe, og dermed kolliderte de, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

- Var det en front-front-kollisjon?

- Det vet vi ikke ennå, men det vil etterforskningen vise.

På motorsykkelen satt en mann og en kvinne, som begge døde i den kraftige ulykken.

- Politiet som som kom til ulykkesstedet litt over klokken 20 igangsatte umiddelbart førstehjelp på dem, men livene sto ikke til å redde, sier Loraas.

En av passasjerene i bilen, en mann i 50-årene, ble fraktet til Ahus med skader. Sjåføren, en mann i 30-årene, er tatt hånd om av helsepersonell. Han skal senere avhøres av politiet og må gjennom rutinemessig blodprøve. 

ETTERFORSKNING

- Vi er på stedet med egen krimtekniker nå og jobber der sammen med Statens vegvesens ulykkesgruppe. Vi er ikke sikre identiteten til de omkomne, og har dermed ikke varslet eventuelle pårørende.

- Blir veien stengt fremover?

- Ja. Vi vet som sagt ikke nøyaktig hva som skjedde, men det skal vi finne ut av. Inntil da er veien stengt, men det er omkjøring i området, påpeker Loraas

ANALYSE

Statens vegvesens ulykkesundersøkere rykker umiddelbart ut til dødsulykker innen sitt predefinerte utrykningsområde. Formålet er å samle relevant informasjon om skadeomfang og årsak, samt å bidra til rettsikkerheten for de involverte. Det innebærer for eksempel fotografering og dokumentasjon av bremsespor/føreforhold og så videre.

Alle dødsulykker i veitrafikken har blitt analysert av Statens vegvesen siden 2005.