Kommunestyret ba i forbindelse med budsjettet for 2017 administrasjonen finne ut hvordan driften av de kommunale barnehagene kan bli mer effektive. Konklusjonen er klar: Rådmannen foreslår å etablere fire store kommunale barnehager, to på Jessheim og to på Kløfta.

Forslaget innebærer at Nordby barnehage slås sammen med Tiurkroken, med en utvidelse av Nordby og nedleggelse av Tiurkroken. Jessheim barnehage foreslås slått sammen med Fladbyseter barnehage, med nedleggelse av Fladbyseter og utvidelse av Jessheim.

På Kløfta foreslås det å slå sammen Kløfta og Kløftahallen barnehager, og at Bakke barnehage fortsetter uten endringer.

UNDERSKRIFTSAKSJON

Foreldre med barn i barnehagene i Ullensaker har i lang tid allerede raslet med sablene og varslet aksjoner dersom politikerne vedtar løsninger som oppfattes som upraktiske og mindre gode for barna. FAU-ene har tatt initiativ til underskriftsaksjoner mot nedleggelse av kommunale barnehager, og mot bygging av større enheter. Foreldrene har brukt både sosiale medier og tradisjonelle medier til å si hva de mener.

Torsdag inviterer foreldrene til et allmøte i kommunestyresalen på Jessheim, der de politiske partiene i Ullensaker er invitert til å forklare hva de mener. Allmøtet kommer etter alt å dømme til å bli svært godt besøkt.

BEROLIGER FORELDRENE

Politikerne gjør imidlertid hva de kan for å berolige foreldrene. I dag, onsdag, skal barnehagesaken behandles i hovedutvalg for skole- og barnehage, og varaordfører Willy Kvilten (H) sier at posisjonspartiene har blitt enige om å foreslå en mindre dramatisk framgangsmåte enn det administrasjonen legger opp til.

– Det blir nok ikke så radikalt som barnehagene og foreldrene frykter, sier Kvilten.

– Det kommer et modifisert forslag. Innsparingstiltakene vi allerede har satt i gang gir effekt, og skal vi effektivisere enda mer må vi investere, og da har vi et helt annet regnestykke, sier Kvilten.

Forslaget fra posisjonen vil gå ut på å beholde dagens barnehagestruktur, men gjøre noe med Kløftahallen barnehage. Den drives i dag på dispensasjon, og det vil ikke lenger politikerne være med på. Ullensaker kommune har per i dag sju kommunale barnehager. Både Høyre, Frp og KrF står sammen om forslaget.

OPPOSISJONEN VIL HA FLERE

Opposisjonen, med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i spissen, er enige med de borgerlige om å beholde dagens barnehagestruktur. Samtidig vil de foreslå å bygge flere kommunale barnehager på Gystad. De vil også foreslå å stanse godkjenning av flere private barnehager før de kommunale har fullt belegg.

LESERBREV: Svikt i barnehagene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.