Hovedutvalg for næring, plan og miljø behandlet tirsdag i forrige uke detaljreguleringsplan for boligfeltet Kastellåsen noen hundre meter sør for Sundet på østsiden av Vorma. På drøyt 29 mål skal det bygges rundt 107 boliger fra småleiligheter på 37 kvadratmeter til familieboliger på drøyt 100 kvadratmeter, i toetasjes rekkehus, firemannsboliger, fireetasjers lavblokker og en tomannsbolig.

Rådmannen hadde innstilt på ja, noe politikerne enstemmig fulgte. Nå er det bare kommunestyret som kan stoppe planene.

LES OGSÅ: - Til Staten! Vær så snill og ikke hogg ned skogen

UMIDDELBART

Daglig leder Dag Engelsrud i Weenbo Gruppen er allerede i gang med å planlegge salget.

- Vi går ut med dette om noen uker. Kommunestyret er 7. mars, og vi er klare til å starte arbeidet med infrastrukturen umiddelbart etter det. Første fase i prosjektet bør være godt i gang i løpet av året. Dette har vi stor tro på, sier han.

Engelsrud påpeker at boligfeltet blir i grei gåavstand fra både Sundet og kollektivtrafikk.

- I tillegg vil vi lage et grønt og åpent miljø der oppe, sier han.

Eiendomsmegler Kjetil Bergersen i Privatmegleren påpeker at dette er de første nye leilighetene i Sundet til salgs siden prosjektet Skibladnersvingen som ble solgt for svært gode priser.

- Det er et sugende behov etter sentrale boliger i Sundet. Jeg tror Kastellåsen tilfredsstiller dette behovet. Her får vi en ensartet bebyggelse til en differensiert målgruppe, og alt utvendig ferdigstilles av leverandøren. Da slipper sameiet å tenke på dette etter de har flyttet inn. Slikt oppleves som ekstra kvaliteter av dem som kjøper bolig, sier han.

INNSPILL

Kommunen har fått seks innspill, fire offentlige og to private.

Statens vegvesen har ingen merknader. Hafslund sier boligene kan få strøm fra eksisterende nettstasjon forutsatt en ny trafo. Fylkesmannen ber kommunen unngå vesentlig skade på naturen, særlig med tanke på rapporter om at det er salamandre der. Kommunen svarer at fagkyndig har undersøkt området to ganger, og at naboer har sagt at salamanderne er tre-klatrere.

- I lys av at tiltakshaver allerede har fjernet nesten all vegetasjon - et mindre inngrep de har adgang til å gjøre - synes saken å være av den ikke-reverserbare sorten, skriver rådmannen i sin innstilling.

Akershus fylkeskommune anbefaler parkeringsbestemmelser som angir maksimumsnormer for at folk heller skal bruke kollektiv, sykle og gå i stedet for bil.

Kommunen sier til dette at deres merknader anses ivaretatt.

Naboer mener dessuten at ei opprinnelig planlagt fireetasjers boligblokk ville være uheldig for lysforholdene. Dette ble imøtegått, og blokka blir dermed erstattet med lavere bebyggelse og færre leiligheter.

LES OGSÅ: Det siste, store boligområdet nær Sundet skal bygges ut

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.