NVE vil rive den 100 år gamel demningen dersom ingen påtar seg ansvaret med å sikre den.

Flertallet i hovedutvalget mener at kommunen bør ta kostnadene med å utbedre den 100 år gamle demningen, men med vannstanden i sjøen blir slik den er nå, etter senkingen i 2013.

MOT TRE STEMMER

Vedtaket ble fattet med 10 mot 3 stemmer i utvalgsmøtet tirsdag kveld. Fremskrittspartiet og Miljøpartiet de Grønne stemte imot og begrunnet det med at kostnadene blir for store.

– TROR DET BLIR BILLIGERE

Kostnadene er i orienteringen til politikerne anslått til å ligge på mellom 4,6 og 5,8 millioner kroner.

– Men det er ikke sikkert at kostnadene blir så store som antydet, påpeker nestlederen i hovedutvalget, Anders Klaseie (Sp).

- Situasjonen ble i vesentlig grad avdramatisert under møtet. En representant for NVE var til stede og var uvanlig tydelig på at det ikke er sikkert at demningen må bygges om. Vi tror derfor at overtakelse ikke blir så dyr som antydet, sier han.

IKKE HASTVERK

– Dessuten, sier Klaseie, – er det klart at vi må søke konsesjon for å beholde nåværende vannstand. Denne behandlingen tar tre-fire år. I mellomtida kan demningen være som nå, så vi har god tid på oss, påpeker han.

FORNØYD VELFORENING

Saken skal behandles både av formannskapet og kommunestyret før endelig vedtak er fattet, men partiene har sendt noen tydelig signaler, og lokalbefolkningen jubler.

Dette er veldig positivt, sier Dagfinn Habberstad som er leder av planutvalget i Minnesund Vel.

– Det gir et klart bilde av at politikerne lytter dersom man jobber seriøst med en sak og legger fram gode argumenter. I denne saken har vi både hadde møte med administrasjonen og avholdt befaring med noe politikere, påpeker Habberstad.

– Saken viser at kommunen ikke bare er opptatt av økonomi og kostnader, men også tar et samfunnsansvar, sier han.

VIKTIG REKREASJONSOMRÅDE

– Dette dreier seg om et område med store tur-, natur og rekreasjonsmuligheter, ikke bare for nåværende befolkning, men også for nye innbyggere og for kommende generasjoner, sier Dagfinn Habberstad.

– Dette var en viktig seier for oss, og vi vil nå, i samarbeid med blant andre Eidsvoll Turlag, jobbe videre for å opparbeide området ytterligere. Dette var gledelig, konkluderer Dagfinn Habberstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.