Både Frp og Høyre har tatt kontakt med EUB og uttalt at dette er helt uakseptabelt. De reager sterkt på mangelen på informasjon før tjenestetilbudet til folk i sørbygda ble endret.

– OPPSIKTSVEKKENDE

– Dette er oppsiktsvekkende. Administrasjonen har ikke engang informert utvalget om sine planer. Dette kan vi ikke finne oss i, så dette må tas opp med én gang. Det er jo på Råholt den store folkeveksten er, og der kommer det bare flere barn. Så skal altså alle disse måtte reise til Sundet for å komme til barnekontroll og helsesøster. På toppen av det hele er det ingenting å spare på flyttingen økonomisk. Nei, dette må det ryddes opp i. Dette er altfor dårlig arbeid av administrasjonen, sier en oppbrakt Finn Terje Tønnessen, Frp.

– UAKSEPTABELT

Også Høyre reagerer sterkt på administrasjonens framgangsmåte i denne saken. Partiet er opprørt over at det over politikernes hoder er bestemt at helsestasjonen for barn fra 0 til fem år i sørbygda skal flyttes til helsestasjonen i Sundet.

Christoffer Nyborg, representant for Høyre, har varslet en interpellasjon rettet til ordfører John-Erik Vika til neste kommunestyremøte, som er den 13. juni.

Den lyder slik: «Tirsdag 30.05.17 fikk politikerne i utvalg for Helse og omsorg en orientering om at helsestasjonen for barn og unge på Bønsmoen skulle flyttes til Sundet. Denne orienteringen fant sted kun én dag før vi kunne lese om det i EUB. For det første er det uakseptabelt at denne form for endring i tjenestetilbud ikke først kommer til politisk behandling. Og videre er en flytting av helsestasjonen for barn vekk fra Råholt like uakseptabelt».

VIKTIG STED

Nyborg mener kommunen ikke kan flytte helsestasjonstilbudet til barn vekk fra det området med størst befolkningsvekst og flest barn, at det er i strid med ambisjonene om å utvikle Råholt og at en flytting gir økt reiseveg for veldig mange og vil gjøre det vanskeligere for alle i sørbygda uten bil å møte til helsekontroll.

Høyrepolitikeren peker på at helsestasjonen, i tillegg til rutinemessige kontroller, er et viktig sted å kunne stikke innom for veiing og råd i spedbarns- og småbarnstiden.

– Ved å gjøre helsestasjonen mindre tilgjengelig for de fleste av Eidsvolls innbyggere vil dette bli en tydelig svekking av den helseforebyggende effekten helsestasjonen har i dag, mener han, og stiller spørsmål til ordføreren om han har kjent til flyttingen av helsestasjonen forut for orienteringen i utvalg for helse og omsorg.

Nyborg fremmer med bakgrunn i dette at helsestasjonen forblir på Bønsmoen skole.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.