Politikk generelt er vel ikke det som fenger mest, men det er det som legger premissene for framtida, både for enkeltpersoner og for storsamfunnet. Når konsekvensene blir presentert, kommer også engasjementet – ikke minst i leserbrevspaltene.

Engasjement er bra, for politikk er bærebjelken i demokratiet. I år har det vært saker nok å ta fatt i.

De rødgrønne partiene i Eidsvoll har gjentatt sitt vedtak om innføring av eiendomsskatt fra 2019. Innbyggerne har møtt vedtaket med harme.

Fylkesmannen har sagt nei til planlagte boligområder og bilkjøring på Råholt og til skolebygging på Tynsåk. Lokalpolitikerne har møtt vedtakene med harme.

Fylkesmannens mer aktive inngripen i lokalpolitikken bør likevel ikke forundre. Det ble signalisert allerede 1. mars i år da Valgerd Svarstad Haugland sendte brev til samtlige kommuner og varslet prioritering av kommuneplaner og oppfølging av regionale planer for areal, transport og masseforflytning.

– Vi vil ha fokus på fortetting med kvalitet, grønn grense og klimahensyn, varslet hun, og det er fulgt opp gjennom året.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.