«Kinosalen» på Nannestad sykehjem er populær. Da EUB var innom strømmet beboere på sykehjemmet og deltakere på dagsenteret til for å se dagens film: Fleksnes fataliteter.

Kinoen kjøres på storskjerm i forsamlingssalen.

– Det er veldig fint med kino. At det er Fleksnes i dag er kult, sier Ingjerd Skaarer.

Hun nevner også andre filmer hun har sett i kinosalen på sykehjemmet.

– Vi har sett blant annet Berlevåg mannskor og Den forsvunne pølsemaker, forteller Skaarer.

BER OM ØNSKER

Camilla Vilbo Sørum, «kinomaskinist» og aktivitør ved Nannestad sykehjem, synes det er morsomt å lage ordentlig kino.

– Vi spør dem hva de ønsker å se, og det kommer noen forslag. Akkurat nå står blant annet Flåklypa og Kongens nei på ønskelista. Det skal vi prøve å få til. Det er flott å få konkrete ønsker, sier Vilbo Sørum.

Hun forteller at de startet med kino på en TV på en av avdelingene, men at det var så populært at de trengte større plass.

Det snurres film stort sett hver tredje fredag hver måned.

– Det er skikkelig god stemning, og flere ønsker seg dette oftere, sier Vilbo Sørum.

Som på enhver annen kino er det popkorn og sjokolade til kinogjengerne.

GLEDE OG LATTER

– Det er fint å kunne bruke forsamlingssalen. Den tok vi i bruk i fjor høst. Der er det plass til alle som ønsker å se film. Det er så koselig å se at de trives. Det er mye glede og latter, sier Vilbo Sørum.

At det akkurat nå ble Rolv Wesenlunds skikkelse Marve Fleksnes er ingen tilfeldighet.

– Han ble jo nylig kåret til tidenes komiker, og mange av kinogjestene har sett mye av ham, sier aktivitøren.

– EN SUKSESS

Kari Homble, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune, synes det er hyggelig å aktivisere beboerne med kino.

– Vi ønsker å spre glede. Kinoen er kort fortalt en suksess. Vi synes det er hyggelig å aktivisere og sosialisere de eldre og beboerne med noe litt utenom det vanlige. Nå gikk vi tilbake til 60-tallet, med en av de gamle klassikerne. Kinotilbudet er høyt verdsatt, sier Homble.

Dette støtter Rigmor Pynten, én av beboerne.

– Jeg gikk mye på kino i min barndom, og jeg liker Fleksnes. Han er fin han. Jeg skal også komme med noen forslag til filmer vi kan se. Og så er jeg så glad i sjokolade, sier Pynten.

Magnhild Nannestad er også fornøyd med kinotilbudet.

– Det er morsomt med de gamle klassikerne, sier Nannestad.

Sørum opplyser at de vil sette opp både eldre og nyere filmer i framtida.

LES OGSÅ: Tass skal jobbe på sykehjemmet i Nannestad

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.