Ekstremtørken skaper store utfordringer for bøndene i Sør-Norge. Søndag startet Jørn Toppe et nettsted for fôrformidling. På under én uke er det registrert flere tusen dyr som mangler fôr. På Øvre Romerike ser situasjonen slik ut i øyeblikket:

* I Eidsvoll er det i skrivende stund registrert 661 dyr som mangler fôr. Det trengs 2.388 rundballer/høyballer.

* I Nannestad mangler 222 dyr fôr. Det trengs 1.719 rundballer/høyballer.

* I Ullensaker mangler 171 dyr fôr. Det trengs 543 rundballer/høyballer.

* I Hurdal mangler 79 dyr fôr. Det trengs 147 rundballer/høyballer.

På nettstedet forformidling.no er det også mulig å registrere tilgjengelig fôr. Per nå er det ingen på Øvre Romerike som har lagt inn at de har dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.