Nå vil eiendomsutviklerne Ole Martin Almeli og BORI, Eidsvoll kommune og Totens Sparebank ha forslag fra alle barn og unge til tiltak og aktiviteter som vil gjøre det enda bedre å være ung på Råholt. Det er barn og ungdom som kan levere inn forslag. De tre beste forslagene vil bli premiert med gavekort fra banken. Hovedpremien er imidlertid at utbyggerne betaler for å gjennomføre prosjektet som blir valgt. Konkurransen starter nå, og varer til 15. desember. Alle forslagene må leveres inn i Totens Sparebanks lokaler på Råholt.

– Vi er åpne for alle forslag, og vi har heller ikke satt opp noe maksimalt kronebeløp. Man kan i prinsippet foreslå hva som helst, så lenge det vil bidra til å styrke ungdomsmiljøet på Råholt og flest mulig kan ha glede av det. Og prislappen må nødvendigvis være innenfor rimelighetens grenser, selv om vi ikke sier noe konkret om kroner og øre, sier Ole Martin Almeli.

Han er en av utbyggerne på «Stasjonsløkka». Almeli og boligbyggelaget BORI starter byggingen av totalt 500 nye leiligheter på Råholt i disse dager.

Gjermund Brennsæter, prosjektleder i BORI, sier de gjerne vil bidra til at bomiljøene på Råholt blir så bra som mulig.

– Det er skrevet mye, en god del av det negativt, om Råholt den siste tida. Vi vil bidra positivt, sier han.

Brennsæter bor selv på Råholt, og opplever miljøet som godt.

– De fleste kjenner seg ikke igjen i de negative beskrivelsene. Derfor er det så viktig å bygge videre på det som er bra, sier han.

Åsmund Eikrem, avdelingsbanksjef i Totens Sparebank på Råholt, sier at banken har lange tradisjoner med å støtte gode samfunnsformål.

– Det har vi gjort siden 1800-tallet. Derfor er det helt naturlig for oss å være med på denne konkurransen, også fordi vi er en samarbeidspartner med utbyggerne, sier han.

Også ordfører John-Erik Vika i Eidsvoll kommune er helhjertet med.

– Når det banker på døra og det kommer inn noen som vil bidra positivt på denne måten, sier ikke kommunen nei, sier Vika.

– Nå er det viktig at alle barn og unge kommer med gode forslag til hva vi kan gjøre på Råholt, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.