– Både vi politikere og administrasjonen merker presset som kommer fra sør. Interessen og etterspørselen er stor. Det er en voldsom økning av folk som vil etablere seg, og administrasjonens apparat tynes til det ytterste. Utviklingen får også konsekvenser, for eksempel i form av økt behov for infrastruktur. Dette er noe vi må henge med på, sier Vika.

Han understreker samtidig at det er viktig å stoppe opp innimellom og tenke seg om.

– Ja, det er helt opplagt. Vi må holde litt igjen for å være sikre på at vi ikke bare drar av gårde på et flygende teppe og ikke vet hvor vinden blåser. Vi er fra tid til annen blitt beskyldt for å være en nei-kommune. Alt det positive som skjer i form av utvikling nå viser i hvert fall at vi ikke er det. Vi sier mye ja, poengterer Vika.

– Hva er status i forhold til de store utbyggingsplanene på Lundsjordet på Eidsvoll Verk, der kommunen selv er én av tomteeierne?

– Der skal vi få en statusoppdatering i juni. Det har gått litt i slowmotion nå i vinter, men hjulene rulles i gang igjen nå utover sommeren.

– Hvorfor har dette prosjektet tatt så lang tid?

– Dette er et stort og komplekst prosjekt. Det skal bygges mye og tett der, og slike ting tar tid. I tillegg er det flere tomteeiere der som skal snakke sammen.

I disse dager jobber administrasjonen med nye sentrumsplaner både i Sundet og på Råholt. Disse skal etter planen bli ferdige i løpet av året.

– Jeg har ikke hørt noe annet enn at disse følger de fristene som er fastlagt og at de skal være i rute som forutsatt, sier John-Erik Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.