- Jeg kjente folk som jobbet her, og har bare hørt bra ting om arbeidsplassen. Øras er kjent for sitt gode arbeidsmiljø. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja da jeg fikk tilbudet, sier Bjørnar Thingstad (35) fra Jessheim.

- Etter én uke her stortrives jeg. Jeg ble stolt da jeg fikk denne jobben. Det er ikke bare enkelt å være over 50 år og på jobbjakt. Det er et ekstra pluss å få seg jobb da, sier Kjersti Nagel (55) fra Råholt.

I november lyste Øras ut tre nye stillinger - butikkleder, arbeidsleder og kundeveileder. Søknadene formelig raste inn fra fjern og nær. Mesteparten kom fra folk på Øvre Romerike, men hele landet var representert. Totalt strømmet det inn 250 søknader.

1.399 arbeidsledige lokalt

- Det var mange gode søkere, og derfor bestemte vi oss for å ansette én kundeveileder til. Blant søkerne var det både over- og underkvalifiserte. Vi hadde brannmenn som søkte, og mange fra helsesektoren i form av for eksempel sykepleiere og hjelpepleiere, sier daglig leder Trym Denvik. Ferske tall EUB har fått Nav til å utarbeide viser at det er 1.399 arbeidsledige personer på Øvre Romerike i øyeblikket. Disse fordeler seg jevnt innenfor flere yrkesgrupper. 420 nye personer er blitt arbeidsledige denne måneden (se fakta).

- Det store antallet søkere hit viser at det er et strammere arbeidsmarked nå, enn for bare ett eller to år siden. Ellers var det også mange søkere som kjenner anlegget og skrev i søknaden at de synes det ser hyggelig ut å jobbe her og at de alltid blir positivt mottatt. Vi satte heller ingen spesielle krav til formell utdanning. Personlig egnethet ble vektlagt, og det gjør også at du får mange søkere, sier Denvik, og forteller at de også mottok vel 200 søknader da de lyste ut tre stillinger i 2015.

Scorer høyt på arbeidsmiljø

Denvik og resten av ledelsen fikk en stor oppgave med å plukke ut de beste kandidatene.

- Vi legger vekt på å ha en miks av forskjellige personligheter og grei aldersfordeling. De fire vi ansatte er i 20-årene, 30-årene, 40-årene og 50-årene, sier Denvik.

- Også var det to kvinner og to menn, skyter Kjersti Nagel inn.

Forrige arbeidsmiljøundersøkelse på Øras ble gjennomført i 2015. Av maksimalt fem i oppnåelig score, fikk bedriften mellom fire og fem på alle kriterier.

- Det er helt sikkert også en viktig grunn til at så mange vil jobbe her. De trives her og har det bra. Det er det aller viktigste på en arbeidsplass, sier Trym Denvik.

Nytt team opprettet for å få flere i jobb

De lokale Nav-kontorene samarbeider og jobber målrettet mot bedriftene.

Den nye samarbeidsmodellen er et felles markedsteam, og har fått navnet Nav Jobbservice Øvre Romerike.

- Nav-kontorene jobber målrettet mot bedriftene i regionen for å få flere i arbeid. Vi har flere store rekrutteringsoppdrag fra bedrifter som trenger mange nye medarbeidere, og jobber aktivt og målrettet for å få flere ut i jobb. For bare et par uker siden arrangerte vi fire rekrutteringstreff. Det var stor interesse og pågang, ikke bare fra arbeidssøkere i eget fylke, men også fra våre nabofylker, sier Nav-leder i Ullensaker, Gry Hosøy, til EUB. Hun er klar på at arbeidsmarkedet på Øvre Romerike gir svært gode muligheter for dem som er på jakt etter ny jobb eller ikke har jobb i dag.

- Det er et sentralt område for dem som bor i Akershus, Oslo og også i Hedmark. Det er ikke uvanlig at man har mange søkere til den typen stillinger som det henvises til her. Det er personlig egnethet som etterspørres, og derfor har mange søkt på disse stillingene. Dette går igjen i mange av stillingene på Øvre Romerike. Det er servicenæringen som er stor, og de ønsker de gode medarbeiderne som ikke nødvendigvis har masse formell kompetanse. Men de må være personlig egnet til å jobbe med service, sier Hosøy.

Nav mener det vil komme flere arbeidsgivere innen hotell- og restaurant som også vil ha disse utpregede servicemenneskene.

- Mange av hotellene i området bygger ut og vil ha behov for mange flere medarbeidere. Det samme gjelder de andre serveringsstedene på den nye terminalen på flyplassen. I tillegg til den store servicenæringen er det stor grad av utbygging i regionen, så det vil gi muligheter for jobb innenfor bygg og anlegg. Med hovedflyplassen i regionen gir det også muligheter innen transportnæringen (vei og fly), nå og framover. Det er også behov for arbeidskraft med helsefaglig bakgrunn, sier Gry Hosøy.

LES OGSÅ: Sliter med skittent plastavfall: Skyll gjerne plasten

1.399 arbeidsledige på Øvre Romerike

Akademiske yrker: 14

Barne- og ungdomsarbeid: 83

Butikk- og salgsarbeid: 178

Bygg og anlegg: 185

Helse, pleie og omsorg: 83

Industriarbeid: 122

Ingeniør- og IKT-fag: 50

Ingen yrkesbakgrunn eller uoppgitt: 122

Jordbruk, skogbruk og fiske: 22

Kontorarbeid: 177

Ledere: 12

Meglere og konsulenter: 34

Reiseliv og transport: 154

Serviceyrker og annet arbeid: 143

Undervisning: 23

Sum: 1.399

Nye ledige personer denne måneden: 420

Nye stillinger denne måneden: 411

Kilde: Nav

LES OGSÅ: Vil hente mer energi fra matavfallet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.