På andre påskedag sto det en forventningsfull gjeng på Eidsvoll stasjon, og ventet på formiddagstoget til Oslo og Vippetangen, der hele gjengen snart skulle entre danskebåten for et to dagers seilas til den danske hovedstaden.

STARTET MED EN GOD IDÉ

– Vi hadde rockegudstjeneste i fjor, og så var det så god stemning at jeg bare tenkte det ville være en kjempegod idé å invitere til en tur med danskebåten. Forslaget fikk veldig god respons, og nå er vi på vei, sier den alltid like blide Kjølsvik, mens han samlet gjengen på stasjonen.

SÅ KYSTLINJEN FOR FØRSTE GANG

De to eldste i reisefølge var ekteparet Sigurd og Bjørg Bjørnstad. Han har vært i Danmark en del i sitt yrkesliv, mens ingen av dem hadde fått sett den vakre kystlinjen i dagslys noen gang.

– Det var helt utrolig å få oppleve. Det var veldig vakkert å kunne sitte å se kysten hele veien nedover – helt til havkrummingen. På tilbaketuren så vi Sverige, og de har også en sånn vakker strandlinje, sier Bjørnstad.

Det var også hyggelig for den eldre garde å kunne finne på noe med de yngre sambygdingene.

– Vi fikk bli bedre kjent, og kunne slå av en prat med mange vi ikke ellers ser så ofte. Dette var et veldig flott initiativ fra presten, og noe sånt burde flere prester jammen gjøre, sier Bjørnstad.

FRISTER TIL GJENTAGELSE

Vel fremme i København gikk dagen med til sightseeing og ulike aktiviteter for store og små.

– Det ble en veldig hyggelig tur der jeg tror alle koste seg. Vi hadde fint vær, og seilasen var flott. Det er absolutt ikke umulig at det blir en reprise av denne turen igjen ved en senere anledning, sier Kjølsvik.

LES OGSÅ: Fra prekestolen ber presten til høyere makter om RBK-billetter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.