Prisutdelingene ble kjent under møtet i hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur i Ullensaker kommune onsdag kveld. Berit Nafstad Lyftingsmo får kulturprisen, mens Bjørn Erik Nyberg tildeles kulturvernprisen. Jørgen Bredengen Krogsæter og Aladdin Alisic tildeles 50.000 kroner hver i kategorien unge lovende utøvere. Priser og stipend vil bli overrakt under den lokale kulturuken 10. mars.

- Det var svært lykkelige prisvinnere jeg snakket med i kveld, sier hovedutvalgsleder Nina Ellingsen (H) til EUB onsdag kveld. Hun legger til at stipendene til de unge utøverne er økt fra 25.000 til 50.000 kroner.

Berit Nafstad Lyftingsmo har god oversikt over kulturlivet generelt og er selv svært engasjert i kulturlivet i Ullensaker innen flere lag og foreninger som leder av Foreningen Norden Ullensaker, nestleder i Ullensaker kulturråd siden oppstarten i 2010, medlem i brukerrådet for Ullensaker museum og medlem av Ullensaker historielag. Hun fikk frivillighetsprisen i 2015.

LES OGSÅ: Disse vant prisene i Ullensaker i 2016

Velfortjente priser og stipender

Bjørn Erik Nyberg har i en årrekke vært aktiv innen mange felt av kulturlivet i Ullensaker. Alt fra aktivt medlem av ulike foreninger og organisasjoner som Herredshusets venner, Ullensaker teater og Raknehaugens venner til komitémedlem i lokal kulturuke, eldres kulturuke, markedsdagen og Ullensaker kulturråd.

Aladdin Alisic er 23 år gammel og kommer fra Kløfta. Han tildeles stipendet for 2017 for «særdeles bevisst og seriøs satsing på film.

Jørgen Bredengen Krogsæter er 19 år gammel og kommer fra Jessheim. Han tildeles stipendet for «gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsing på skiskyting. Stipendene utbetales for øvrig over to år, 25.000 per år. Kostnadene dekkes innenfor kulturenhetens budsjett.

EUB gratulerer pris- og stipendvinnerne på det varmeste.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.