Eposten starter sånn:

«Hei, her kommer saken jeg nevnte for deg i stikkordsform. Voldsepisode Råholt ungdomsskole. Voldshandlingen ble filmet og lagt ut på Facebook og Snap.»

Jeg trenger ikke å rippe opp i alt som skjedde etterpå, og alt har stått i avisa. I løpet av høsten intervjuet jeg flere ofre for vold på Råholt ungdomsskole. Historiene var sterke. Det resulterte i politiske møter,i fakkeltog og et sterkt foreldreengasjement. Også elevene kom på banen. Elevene fortalte meg at de opplevde sakene som urettferdige, for det er ikke så ille på Råholt ungdomsskole. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg kunne sørge for balanse i regnskapet. Resultatet har du sett i avisen denne jula: Fotodokumentaren «15» forsøker å forstå hvordan det er å være verken barn eller voksen, men midt imellom. Fra oktober til desember reiste jeg Øvre Romerike rundt for å møte ungdommene der de liker seg best. Fotografiene dokumenterer en hel generasjon.

Dette er min fotokavalkade over 2017, der stort og smått og langt og smalt også har fått mye oppmerksomhet, som da prinsesse Märtha Louise besøkte Hurdal i sommer. Godt nytt år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.