Om noen betaler 17,5 millioner kroner for boligen, vil det i så fall bli prisrekord i Eidsvoll. Men til tross for prisforlangende – boligen trenger både oppgradering og utbedringer.

FIRE MÅLS TOR TOMT

Tomta er på hele fire mål, og beskrives i prospektet fra eiendomsmegler Sem & Johnsen som parkmessig hage med blant annet bærbusker, frukttrær og blomster. Der er både en laavo, et hønsehus og noen brakker som kan flyttes rundt på eiendommen, om det skulle være behov for det. For dem som liker å flagge, er det rikelig med muligheter i flaggstanga som følger med.

Men boligen er til dels utidsmessig. Er dagens standard et mål, må man regne med å bruke mye penger på oppgradering. Den 122 år gamle sveitservillaen begynner også å bli merket at tidens tann. Bygningsdeler har begrenset restlevetid og dermed må det også påregnes kostnader til utbedringer og vedlikehold.

Huset ble lagt ut for salg sist søndag. Etter et par dager har det meldt seg et par interessenter, mens andre igjen har lastet ned prospektet. Det forteller eiendomsmegler Tor-Inge Hoel Betten, som står for salget.

REALISTISK PRIS

– 17, 5 millioner? Er det en realistisk salgssum, Hoel Betten?

– Ja, dette er en helt spesiell og unik eiendom. Hadde eiendommen ligget i Oslo, ville prisforlangende vært et sted mellom 40 og 60 millioner. At prislappen er såpass lav, skyldes at boligen ligger der den ligger.

– Hvilke kundegrupper henvender dere dere til?

– Kjøperne på denne meget spesielle huset vil nok være noen som ønsker seg en slik prakteiendom. Kjøperne kommer muligens fra Stor-Oslo-regionen, men de kan like gjerne være lokale. Tilgjengeligheten til Gardermoen åpner for en større kjøpergruppe.

– Er dette et kjøp med hjertet mer enn med fornuften?

– Absolutt ikke. Dette er ingen dårlig investering. Huset har fått en solid oppgradering av de nåværende eierne, med blant annet nytt kjøkken og gassanlegg for oppvarming og varmtvann. Huset har en separat treroms leilighet i andre etasje og hybelleilighet i kjelleren. Den er herskapelig med hall og store stuer, forteller megleren.

– Tror du på et raskt salg?

– Det er veldig vanskelig å si. Det kan gå raskt nå i sommer, eller det kan ta litt tid til utpå høsten. Et slikt kjøp må modnes litt. Vi vil ikke ha åpne visninger, men gjøre visningsavtaler for interessenter.

AVSANNER SPØKELSESRYKTER

Ryktene vil ha det til at det spøker på Lerkelund. Det kan nåværende eier, Olaug Berg, avkrefte. Hun har gitt tante Anna sparken.

– Jeg hadde også hørt ryktene da vi kjøpte huset for 20 år siden. Derfor satte jeg ut vaskebøtte og rengjøringsmidler da vi flyttet inn. På en lapp ba jeg tante Anna være så snill å vaske. Det ble ikke gjort, og dermed fikk hun sparken, spøker Olaug Berg.

Ikke et sekund har hun trodd på ryktene om spøkelset tante Anna, og ikke har hun sett eller hørt noe til henne de to tiårene hun har bodd på Lerkelund.

MINDRE HUS

– Det er på tide at vi pensjonerer oss fra et så stort hus. Vi er tre i husstanden, og det blir vel mye for oss. Huset har vært vår lidenskap, men det er mye å gjøre. Det betyr mye for oss, og vårt ønske er at kjøperne er like lidenskapelig interessert i et slikt unikt hus som det vi har vært, sier Lerkelunds nåværende eier til EUB.

LES OGSÅ: Tjener millioner på kjøp og salg av boligerFakta

Sveitservillaen, Lerkelund, i dragstil ligger nå ute for
salg med en prislapp på 17,5 millioner kroner.

Den er 122 år gammel og bygd i malmfuru.

Eiendommen er på rundt fire mål og ligger på Bøn i
Eidsvoll.

Den ble opprinnelig bygget som direktørbolig for Bønsdalen
Paper Mills.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.