• FERDIGHETER: Jan Ivar Engebretsen håper mange vil teste sine kjøreferdigheter på glatta når NAF Øvre Romerike inviterer til glattkjøring.

– Tro det eller ei, det er snart vinterføre igjen. NAF Øvre Romerike inviterer til en åpen og trafikksikker dag på NAF Øvingsbane ved Fet, sier Jan Ivar Engebretsen, mediekontakt hos NAF Øvre Romerike.

Han påpeker at det for en trafikant er viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår.

BEGRENSNINGER

– Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende. Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang, den gangen de tok førerkort. Under Åpen dag får bilføreren testet ut sine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og medtrafikanters liv, sier Engebretsen.

Også 16-åringer kan delta om de har med ledsager. Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan kjøre på banen denne dagen, da med ledsager som er minimum 25 år og hatt førerkort i den klassen man skal øvelseskjøre i uavbrutt i fem år.

BEHOV FOR OPPFRISKNING

– Men hvorfor bør du benytte anledningen og trene på glattkjøring? Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange kan ikke bruke førerstøtten som er i bilen sin fullt ut, og de nye bilene oppfører seg annerledes enn de gamle, sier Engebretsen.

– Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det at det er et behov for mange å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta. På NAFs Åpen dag kan du bli kjent med egen bil, få tips om hvordan du skal reagere i farlige situasjoner, og hvordan du kan unngå farene.

PRØV EL-BIL

Han opplyser at de som er interessert i å prøve en elbil kan gjøre det med en Tesla denne dagen.

– Det vil være konkurranse med spennende premier, demonstrasjon av bråstopp i bil, kjøring på bane hvor du får øvd deg på glatta, synstest og mye mer, sier Engebretsen.

Dagen er gratis og åpen for alle, enten du er NAF-medlem eller ikke.

LES OGSÅ: Politiet på glatta – når hvert sekund teller

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.