• Postkort: Det var 15 minusgrader da de to kameratene parkerte på Opsahlteiet i Eidsvoll. På toppen var det langt varmere. Foto: Privat

– Det var klype-seg-i-armen-stemning fra start til mål. Absolutt helt magisk, sier Espen Sandvold til EUB.

Søndag tok han og kameraten Pål-Ivar Nebbenes skiene på ryggen, gikk til toppen av Mistberget og satte utfor så puddersnøen sto rundt dem. I knallblå himmel og sol opplevde de et puddereventyr i snøen – rett utenfor sin egen stuedør.

– Dette var en eventyrlig opplevelse som vi kommer til å huske i mange år framover. Vi må 24 år tilbake i tid for å finne sist det var like mye snø på Øvre Romerike.

Derfor fant vi ut at det bare var å hoppe i det og få til denne opplevelsen, sier Sandvold.

Godt forarbeid

Duoen hadde gjort godt forarbeid. Det er helt nødvendig ved offpistekjøring – selv om det er mye snø i terrenget.

– Vi kikket på Google Maps for å finne den best egnede ruten ned mot bunnen. For oss var det ned mot Netsjøen og Spetalen. Der fikk vi best fart og kunne kjøre på litt, sier Sandvold.

Totalt brukte de to og en halv time på turen – halvannen time på å gå opp med ski på ryggen, en halvtime der de skiftet tøy og nøt den herlige utsikten over hele Romerike og en halvtime på nedkjøringen. Nå ligger det an til å bli flere turer i vinter. Flere har meldt sin interesse.

– Det kan gå 24 år til neste gang det er like mye snø. Da har jeg passert 70 år. Derfor var det lurest å gjøre det nå, humrer Sandvold.

Råd til offpistekjøring

1. Gjør gode forarbeider. Bruk gjerne tid på rekognotisering. Slik unngår du overraskelser.

2. Terp skiteknikk. Slik kan du enkelt øke vanskelighetsgraden.

3. Start i det små. Slik blir du stadig tryggere og i stand til å takle større utfordringer.

4. Ha alltid med deg noen.

5. Storslalomteknikk er basisen for all type skikjøring.

6. Ta gjerne bilder og video.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.